Atletika: Ratejevi norma za SP, Čehu zmanjkali štirje metri
Šport
Tipografija

V Celju je v soboto in nedeljo potekal atletski pokal Slovenije. Na zanimivem in kakovostnem tekmovanju so nastopili praktično vsi najboljši slovenski atleti in atletinje.

Martina Ratej je prvi dan tekmovanja v Celju prav v zadnjem poskusu v metu kopja vrgla 61,58 metra in izpolnila normo (61,50 m) za svetovno prvenstvo, ki bo med 28. septembrom in 6. oktobrom v Dohi. To imata izmed slovenskih predstavnikov le še Maruša Mišmaš na 3000 m zapreke in Tina Šutej v skoku s palico.

Na dvodnevnem atletskem pokalu je sicer v obeh konkurencah, tako moški kot ženski, slavil Ljubljanski Mass. Pri dekletih so Ptujčanke osvojile dovolj točk za 6. mesto, fantje so bili dve mesti nižje.

Drugi dan tekmovanja je močan veter preprečil boljše dosežke, saj je včasih pihal tudi z več kot štirimi metri na sekundo v prsi, pa tudi obratno.

Med člani Atletskega kluba Ptuj je bil znova v ospredju Kristjan Čeh, ki pa se mu ni uspelo približati normi za nastop na svetovnem prvenstvu (65 metrov), njegov najboljši dosežek je znašal 60,97 metra. „Na treningu v petek sem metal zelo dobro, na samem tekmovanju pa me je v nedeljo zmotil močan veter, ki mi ne ustreza. Ne znam ga namreč še tako izkoristiti v izmetu, da bi mi pomagal in me zavira. Še vedno pa verjamem, da lahko letos dosežem normo za SP, kar pomeni, da moram izboljšati tudi državni rekord Igorja Primca,“ je o nastopu v Celju povedal Čeh.

Zmagi v metu diska je Čeh dodal še 2. mesto v metu krogle. Na drugi stopnički je pristal tudi Jurček Korpič Lesjak v metu kladiva. Le nekaj centimetrov pa so od podobnega dosežka delili Žana Vihra v skoku v daljino.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 16:39

    Zaprt je vozni pas zaradi okvare tovornega vozila na vipavski hitri cesti med predorom Barnica in pokritim vkopom Rebernice 2[…]

radioptuj300