Vrhunec slovenske footgolf sezone odlično uspel
Šport
Tipografija

»Začetki so bili sila zanimivi, po petih letih pa je footgolf na našem igrišču že lepo vpeljan ter tudi sprejet od golfistov. Vsega tega ne bi bilo brez delovanja izjemno zavzetih predstavnikov Footgolf kluba Ptuj, na čelu z Matijem Brodnjakom in Damijanom Turkom. Ker so se footgolfisti v teh petih letih izkazali za zanesljivega partnerja, pa sedaj vsi skupaj želimo zadevo še nadaljevati in jo tudi nadgraditi,« so bile uvodne besede direktorja Igrišča za golf Ptuj Jerneja Lončariča, ki je konec tedna gostil največji letošnji footgolf turnir v Sloveniji.

Turnir z oznako FIFG 250 je na slovenskih tleh doživel tretjo izvedbo, prvi je bil izpeljan v Bovcu, zadnja dva pa na Ptuju. »Footgolf klub Ptuj je najbolje organiziran klub v Sloveniji, zato je izvedba takšnega turnirja na Ptuju nekako najbolj logična izbira. Veseli me tudi to, da je v Sloveniji že na petih golf igriščih možno igrati tudi footgolf, kar je dejansko odlična pokritost. Zaenkrat imamo približno 50 aktivnih igralcev, skupno pa je ta zanimiv šport na naših igriščih preizkusilo že približno 1500 igralcev in igralk,« je dejal predsednik slovenske footgolf zveze Aleks Kravanja.

Drugi turnir FIFG 250 na Ptuju je bil v vseh pogledih izpeljan izjemno, navdušenja niso skrivali tekmovalci in spremljevalci. »Zelo nas veseli, da smo lahko gostili kar 83 tekmovalcev iz 11 držav, izmed katerih jih je bilo kar 59 iz tujine. Vse skupaj se je začelo s četrtkovo neformalno prijateljsko tekmo Slovenija – Argentina (tesna zmaga za goste, op. a.), nadaljevalo s petkovim treningom ter sobotnim in nedeljskim tekmovanjem. Poseben vrhunec so bili nedeljski dodatni dvoboji, ko se je zaradi izenačenosti tekmovalcev odločalo o končni zmagi v ženski konkurenci ter o končnem 3. mestu med moškimi,« je tekmovalni del povzel predsednik organizacijskega odbora in vodja tekmovanja Damijan Turk.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 15.10.2019 22:42

    Dela:- Danes ponoči bo v predoru Karavanke polovična zapora do 5. ure. Promet poteka izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.-[…]

 

 

radioptuj300