Rokomet: Ormoški olimpijec na obisku v OŠ Ivanjkovci
Šport
Tipografija

Minuli državni praznik so vsaka na svoj način obeležile tudi osnovne šole. Osnovna šola Ivanjkovci (150 učenk in učencev) je ob dnevu državnosti pripravila svečanost, ki so jo popestrili s posebnim gostom – vrhunskim rokometašem in olimpijcem iz Ria de Janeira Markom Bezjakom.

V bogatem kulturnem programu ni manjkalo odlične glasbe, plesa in vzpodbudnih besed, s katerimi so se predstavili osnovnošolci. Obisk bivšega rokometaša Jeruzalema, Gorenja in danes Magdeburga ter dobitnika bronaste medalje s svetovnega prvenstva leta 2017 v Franciji je bil tudi darilo ivanjkovskim šolarjem ob zaključku uspešnega šolskega leta. Še posebej sta se obiska maestra razveselila Vanesa Lesjak in Maj Meško, ki sta iz Markovih rok prejela pokala za naziv športnik šole za leto 2019.

Obisk v Ivanjkovcih je Bezjak izkoristil tudi za podelitev majic RK Jeruzalem; prejeli so jih učenke in učenci, ki so celo šolsko leto marljivo obiskovali rokometne treninge na šoli. Udeleževalo se jih je skoraj 30 otrok. Obenem je Marko med učenke in učence razdelil letake za 21. poletni tabor, kjer bosta letos avgusta združila moči RK Ormož in Mažorete iz Ormoža. Tabor bo potekal od 24. do 27. avgusta pri Miklavžu pri Ormožu.

„Gre za osnovno šolo, kjer je naš klub po večletnih prizadevanjih pričel črpati mlade športnike. Spomnim se pričetkov z generacijo 2002, saj je danes Denis Škrinjar kapetan slovenske reprezentance mlajših kadetov, Blaž Fergola s svojimi 195 cm že trka na vrata članske ekipe in v nadaljevanju ob marljivem delu tudi na vrata mlajših reprezentančnih selekcij, Rok Rubin pa je član mladinske ekipe Jeruzalema, ki igra v 1. slovenski ligi. Iz OŠ Ivanjkovci v klubu ne manjka niti igralcev generacij 2004, 2005, 2006 in 2007. Najzanimivejša in najštevilčnejša pa je generacija 2008/09, saj bi OŠ Ivanjkovci lahko imela tudi lastno klubsko ekipo! Na OŠ Ivanjkovci treniramo dvakrat tedensko po eno šolsko uro. Čeprav gre za jutranje termine (ob 6.45 in 7.00), je dvorana v obeh terminih polna. Ob tej priložnosti bi se v imenu kluba zahvalil celotni OŠ Ivanjkovci, ravnateljici Nadi Pignar in športni učiteljici Vesni Havlas za posluh in dobro sodelovanje,“ je povedal klubski koordinator mlajših selekcij in trener na OŠ Ivanjkovci Uroš Krstič.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 15.10.2019 22:42

    Dela:- Danes ponoči bo v predoru Karavanke polovična zapora do 5. ure. Promet poteka izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.-[…]

 

 

radioptuj300