Strelstvo: Ormožanka Urška Kuharič v velikem finalu
Šport
Tipografija

V milijonskem južnoitalijanskem mestu Neapelj je med 2. in 14. julijem potekala jubilejna, 30. poletna Univerzijada, na kateri je v 18 športnih panogah tekmovalo 6.000 športnikov študentov iz 128 držav. V 65-članski slovenski odpravi (9 panog), pod vodstvom Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA), je tekmovalo tudi sedem slovenskih strelcev z dvema spodnjepodravskima predstavnikoma, Ptujčanom Sašem Stojakom in Ormožanko Urško Kuharič. Četrta in doslej najštevilčnejša slovenska strelska odprava samih novincev na Univerzijadi je bila tudi najuspešnejša do zdaj, saj so se kar trije prvič uvrstili v finale.

Kvalifikacijska sreča spremljala hrabro Urško Kuharič – zastavonošo na odprtju

Ormoška strelka Urška Kuharič, ki nas je s prvim zgodovinskim finalom in osvojenim sedmim mestom razveselila na minulih Evropskih igrah v Minsku, je le tri dni po prihodu v domovino z ekipo že odpotovala na več kot 1.100 km dolgo cestno pot v Neapelj. Odlična Ormožanka in uspešna študentka Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru je po prihodu na jug Italije doživela posebno čast, saj je bila nosilka slovenske zastave na veličastni otvoritveni slovesnosti, podobni tistim iz olimpijskih iger.

Že naslednji dan je Ormožanka nastopila v svoji paradni disciplini z zračno puško in se s 625,1 kroga (104,7; 104,7; 104,4; 102,0; 104,3; 105,0) kot osmouvrščena v kvalifikacijah uvrstila v veliki finale. Njen preboj v finale je bil podobno srečen kot tisti v Minsku, saj se je Kuharičevi uspelo uvrstiti v finale z odlično zadnjo serijo z rezultatom 105,0. Med 72 nastopajočimi strelkami je imela na koncu 0,1 desetinke kroga prednosti pred devetouvrščeno Singapurko Tesso Neo. Najboljša v kvalifikacijah je bila aktualna svetovna mladinska podprvakinja, Indijka Valarivan Elavenil, ki je z odličnim rezultatom 630,8 kroga postavila nov kvalifikacijski rekord Univerzijade.

Dve Slovenki v finalu z zračno puško!

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 28.01.2020 07:16

    Zaradi jutranje konice je gneča na cestah, ki vodijo proti večjim mestom. Proti Ljubljani nastajajo zastoji iz smeri Gorenjske, Štajerske[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300