Janko Turk, MNZ Ptuj : »Vsak konec tedna bo na sporedu blizu 70 tekem«
Šport
Tipografija

S tekmami 1. kroga se konec tedna začenja nova sezona tekmovanj tudi v ligah pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Ptuj, odprli jo bodo nogometaši v 3. ligi vzhod, Super ligi in 1. ligi MNZ Ptuj. Pred začetkom tekmovanj smo se pogovarjali z vodjem tekmovanj pri MNZ Ptuj Jankom Turkom.

Smo tik pred začetkom tekmovalne sezone 2019/20. Kaj je bilo treba postoriti v premoru?

J. Turk: »Premor med dvema sezonama je zelo kratek, v bistvu so se aktivnosti za novo tekmovalno sezono začele takoj po koncu minule. Izvedene so bile številne aktivnosti, povezane s prijavo ekip v tekmovanja, oblikovanjem lig, sprejeti je bilo treba tekmovalni koledar za jesen 2019 in Propozicije za tekmovanje. V prihodnjih dneh bo organiziran še seminar delegatov in plenarni sestanek sodnikov, ki sta namenjena izključno pripravam na novo tekmovalno sezono. Tudi trenerji bodo na seminarju v septembru izpopolnili svoje strokovno znanje.«

Kakšen je obseg tekmovanj v ligah MNZ Ptuj v TL 2019/20?

J. Turk: »V prihajajočem koncu tedna odpiramo že 41. tekmovalno sezono v ligah MNZ Ptuj. Članska tekmovanja so razdeljena v tri lige po kakovosti, skupaj pa v njih nastopa 27 članskih ekip.

V super ligi nastopa deset, v 1. razredu devet – nekatere ekipe, ki bi lahko napredovale v ta rang tekmovanja, bodisi niso izpolnile pogojev oz. niso izrazile interesa po napredovanju in tako je ostalo eno mesto nepopolnjeno –, v 2. razredu pa osem ekip.

V mlajših kategorijah od kategorije mladincev do najmlajših cicibanov U-7 skupaj nastopa kar 114 ekip. Članske in mladinske ekipe tekmujejo tudi v pokalnem tekmovanju MNZ Ptuj. Veterani tekmujejo v dveh starostnih kategorijah, v katerih bo nastopalo 23 ekip.

Gre za velik obseg tekmovanj, ki potekajo v devetih starostnih kategorijah, znotraj katerih skupaj tekmuje 164 ekip. Posledično se nam vsak konec tedna obeta pestro nogometno dogajanje na področju MNZ Ptuj, saj se samo v ligah MNZ Ptuj vsak konec tedna igra blizu 70 prvenstvenih tekem, tukaj pa so še tekme ekip iz našega območja pod okriljem lig Nogometne zveze Slovenije.

Ob tem MNZ Ptuj v tekmovalni sezoni 2019/20 vodi novo nastalo tekmovanje v 3. SNL – vzhod, kjer v tej sezoni tekmuje 12 klubov, začetek tekmovanja pa sovpada z začetkom tekmovanj v ligah MNZ Ptuj.«

Kaj pričakujete od tekmovalne sezone 2019/20?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300