Kikboks: Šulek evropski prvak, do medalje še Repina
Šport
Tipografija

Člani kadetske in mladinske reprezentance Slovenije so sodelovali na evropskem prvenstvu v kikboksu, ki je od 24. do 31. avgusta potekalo v Gyoru na Madžarskem. Na tekmovanju je pod vodstvom predsednika Kickboxing zveze Slovenije Vladimirja Sitarja sodelovalo 32 Slovencev, na samem tekmovanju pa je sodelovalo okrog 2000 tekmovalcev iz 42 držav.

Iz Kluba borilnih veščin Ptuj so za reprezentanco Slovenije nastopali Lara Vuzem Vajda, Patrik Šulek, Nik Grobelnik Jamšek in Tilen Repina.

Največji uspeh je dosegel Patrik Šulek, ki je med mladinci v kategoriji do 84 kg postal evropski prvak! Patrik je v osmini finala premagal Pavla Zablotskega iz Belorusije s 17:7, v četrtfinalu je bil boljši od Vita Mirizzija iz Italije s 16:13, v polfinalu pa še od Banga Jarega Martina iz Norveške z 21:11. V finalu je Patrik po odlični borbi premagal Marina Cesara iz Italije s 17:11 in tako osvojil 1. mesto in postal evropski prvak!

Tilen Repina je med starejšimi kadeti do 69 kg prav tako odlično nastopal. V light kontaktu je po preboju v četrtfinale po dobri borbi izgubil proti Hrvatu Eniu Dukiču in tako osvojil 5. mesto. Tilen je v Gyoru premagal Lorenza De Quintana iz Španije in Marcina Wloga iz Poljske.

V point fightingu je Tilen v polfinalu po res sumljivih sodniških odločitvah izgubil proti kasnejšemu evropskemu prvaku Luigiju Barbatu iz Italije ter se moral sprijazniti s še vedno zelo dobrim 3. mestom ter bronasto medaljo.

Lara Vuzem Vajda je tokrat nastopala med mladinkami do 60 kg. V osmini finala je po odlični borbi v treh rundah premagala Sarah Below iz Nemčije, v četrtfinalu pa je – spet po dobri borbi – zaradi dveh napak izgubila proti kasnejši evropski prvakinji Yvone Schmidl iz Avstrije. Tako je Lara kljub odlični formi ostala brez medalje in je osvojila 5. mesto.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300