Nogomet: Gladina Drave vse nižja in nižja …
Šport
Tipografija

Le ena osvojena točka na zadnjih petih tekmah je izkupiček Drave, ki je glede na ne preveč renomirane tekmece (porazi z Biljami, Rogaško, Fužinarjem in Jadranom, remi s Krškim) enostavno katastrofalen. Ker ob tem seveda tudi igra ni na pričakovanem nivoju, je nezadovoljstvo vedno večje. Smo blizu spremembam?

»V srečanje nismo šli tako, kot bi morali, nismo si dovolj želeli zmage. Gostje so bili v tem elementu želje močnejši, agresivno so šli na vsako žogo, dobili so večina duelov, na koncu pa so tudi zabili gol, kar nam ni uspelo,« je bil po tekmi iskren 24-letni napadalec Roy Rudonja, ki je tekmo začel v začetni enajsterici.

Tudi tokrat je trener Muamer Vugdalić premešal začetno enajsterico, glede na prejšnjo tekmo je naredil pet sprememb. Na igrišče sta se vrnila Luka Petek in Mitja Rešek, manjkal je Lovro Grajfoner, ki je v sezoni prejel že sedem rumenih kartonov. Ta sestava se od začetka ni najbolje znašla, veliko je bilo napak in nesporazumov pri podajah in gibanju.

Gostje so bili povsem osredotočeni na nasprotne napade, iz enega takšnih se je Hrvat Mateo Verunica znašel sam pred Curanovičem, a je slednji strel lepo ubranil.

Najlepšo priložnost so imeli domačini v prvi minuti 2. polčasa, ko je Vajda žogo s strani podal v sredino do Haljeta, ta jo je srečno spravil do Rudonja, ki pa je v neposredni bližini gola slabo reagiral in vratar Cvetkovič mu je šibek strel ob pomoči vratnice ubranil. Takrat je kakšnih 100 gledalcev upalo, da bodo dravaši nadaljevali v podobnem tempu, a so ostali razočarani.

Gostje so v 60. minuti izpeljali šolski protinapad, Verunica je s peto podal do sonarodnjaka Antonia Lukanovića in ta je z natančnim strelom zadel zgornji kot gola – 0:1. Vrnitve za fante v modrih dresih ni bilo več, razkorak med obrambo in napadom je bil prevelik, številne visoke podaje v kazenski prostor pa so gostujoči branilci brez težav odbijali.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300