Rokomet: Primorke izenačile po izteku igralnega časa
Šport
Tipografija

Mlada ptujska ekipa je na obračunu z Izolo odigrala dva različna polčasa. Večino prvega je igrala slabo, v drugem pa je delovala kot prerojena in je bila bližje zmagi. To sta jim »odvzela« sodnika (med tekmo sta se večkrat »izgubila« in piskala nekaj spornih prekrškov na obeh straneh), saj sta končnico tekme krojila na nerazumljiv način.

Dvoboj ekip z dna lestvice je imel dodaten pomen, saj sta obe ekipi nujno potrebovali točke. Začetek je bil izenačen do rezultata 6:6, nakar se je domačinkam zaustavilo v napadu, medtem ko so Primorke izvedle kar nekaj samostojnih akcij in protinapadov ter si v 20. minuti priigrale prednost 6:11. V končnici prvega polčasa so se Ptujčanke prebudile in izboljšale realizacijo, prav tako pa je Nežka Pušnik ubranila nekaj žog, tako da so na odmor šle z majhnim zaostankom 11:13.

Po ponovnem prihodu na parket so varovanke trenerja Ivana Hrupiča pokazale drugačen obraz in veliko boljšo igro. Bolje so zaigrale v obrambni postavitvi 6-0, prav tako pa so uspešneje zaključevale napade. Z dobro igro so hitro ujele Izolo in si po zadetku Asje Frangež z desnega krila v 47. minuti priigrale prednost treh zadetkov. V teh trenutkih je mlada ptujska rokometna vrsta delovala kot prava ekipa, ki se je spodbujala in borila za vsako žogo. Najbolj razpoloženi sta bili v fazi realizacije Minea Kolenko in Nika Polak, po njunih zadetkih so bile domačinke do konca tekme v rahli prednosti. Na drugi strani so za Primorke neumorno zadevale zunanje igralke Leila Mujanović, Ana Berzelak in Sara Hodžič.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300