Boks: Kakovostne predstave ter odlično vzdušje
Šport
Tipografija

Zlata rokavica je najstarejša ptujska športna prireditev, katere 39. izvedba je bila v soboto zvečer v športni dvorani Ljudski vrt.

Uvod v tradicionalno prireditev je bil namenjen lansko leto preminulemu boksarskemu trenerju Ivanu Pučku starejšemu, ki si je skozi leta dela pridobil status ene najbolj markantnih oseb v zgodovini ptujskega športa. Zaradi smrti športne legende rokavice lani ni bilo in v spomin nanj je bila letošnja izvedba prav posebna, saj jo je na zares visokem nivoju organiziral Pučko Boxing.

Dobra promocija dogodka je privabila zares lepo število ljubiteljev boksa, ki so si ogledali osem dvobojev olimpijskega boksa in na koncu še profesionalni dvoboj Denisa Lazarja. V njih so se pomerili predstavniki Pučko Boxing (pod tem imenom so skupaj nastopili člani Boks kluba Ring Ptuj in Boks kluba Intercom Celje, op. a.), Dejan Zavec Boxing, FLC Ljubljana in Heros Graz.

Po koncu tekmovanja je strokovna komisija določila dobitnika 39. Zlate rokavice, ki jo je zasluženo dobil Arber Elshani (Pučko Boxing). Ta je prvič prišel na ptujsko prireditev in je takoj dobil glavno priznanje. O tem je povedal: »Svoj dvoboj sem začel umirjeno, potem pa sem samo stopnjeval. Nasprotnika sem večino dobro zadeval z direkti in sem ves čas prevladoval v dvoboju. Mislim, da sem bil tehnično boljši boksar, prav tako pa sem bil tudi fizično bolje pripravljen od Kerima Magamadova, tako da sem zasluženo prišel do zmage. Ta mi je nekoliko presenetljivo prinesla tudi Zlato rokavico, katere sem zelo vesel - to je eden mojih največjih uspehov v moji dosedanji karieri.«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300