Gajser brez konkurence, dragoceno priznanje za Langerholca
Šport
Tipografija

Krovna zveza za motošport AMZS je pretekli teden s podelitvijo priznanj sklenila uspešno sezono 2019. Nagrado za najboljšega motošportnika v Sloveniji je pričakovano dobil najboljši motokrosist na svetu Tim Gajser. Na slavnostni prireditvi v Ljubljani so podelili še številna priznanja za športne dosežke in za življenjsko delo v svetu motošporta. Slednjo je za prispevek in dolgoletno delo v kartingu prejel predsednik AMD Ptuj Uroš Langerholc.

„Pri kartingu sem prisoten že vse od sezone 1968/69, najprej kot tekmovalec, pozneje pa kot športni funkcionar in organizator dirk, dolga leta v Hajdošah, sedaj pa v Slovenji vasi. Tako sem velik del življenja posvetil temu športu, brez ljubezni in naklonjenosti res ne bi šlo. Vesel sem, da se je AMZS odločila, da priznanje letos podeli meni. V isti sapi pa bi dodal, da del tega priznanja pripada tudi vsem mojim sodelavcem, ki so mi dolga leta stali ob strani in smo skupaj uresničevali naše zamisli,“ je po prejemu priznanja dejal Uroš Langerholc.

Pri razglasitvi najboljšega motošportnika prav težke izbire v AMZS niso imeli: Tim Gajser si je priznanje prislužil z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka v elitnem razredu motokrosa MXGP. Zanj je to že peto zaporedno priznanje krovne zveze AMZS.

„Kot sem že velikokrat dejal, mi to priznanje ogromno pomeni. Je nekakšna potrditev dobrega dela skozi celotno leto in dobrih rezultatov in vesel sem, da mi je to uspelo peto leto zaporedoma. Tokrat je bilo nekaj posebnega, saj je bila tukaj moja celotna ekipa. Mislim, da si to vsi zaslužimo, vsi skupaj trdo delamo, imamo isti cilj, osvojitev naslova, in ko nam uspe, smo vsi poplačani. Vesel sem, da so bili ob meni, ko sem dobil nagrado,“ je po podelitvi dejal prvi zvezdnik večera.

Na tradicionalni podelitvi v ljubljanski Festivalni dvorani so nagradili še številne druge športnike za dosežke v letu 2019. Dobili so jih vsi, ki so bili najboljši v državnih prvenstvih in pokalnih tekmovanjih.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 06:44

    Zaradi živali je promet oviran na pomurski avtocesti med Pincami in Lendavo proti Lendavi.Ponekod na Dolenjskem megla v pasovih zmanjšuje[…]

radioptuj300