Tim Gajser – še vedno mlad, a izkušenejši, zrelejši in boljši
Šport
Tipografija

Tim Gajser je bil že pred lansko sezono eno najprepoznavnejših imen svetovnega motokrosa. Zdaj je znan še bolj. Že drugič je svetovni prvak v elitni konkurenci, skupno tretjič v karieri. Pri 23 letih je dosegel že skorajda vse, kar je mogoče doseči v tem športu.

Vsaj vse, kar je mogoče doseči v tekmovanju, kjer sodeluje zadnja leta. Ni skrivnost, da najboljšega slovenskega motokrosista zelo mikajo izzivi onstran Atlantika. Lani se je po sezoni spet podal na preizkušnje v superkrosu. Po vrnitvi je namignil, da se bo nekoč res odločil za selitev čez lužo. Ko bo čas za to in ko bo sam pri sebi vedel, da je odločitev prava. A njegovi navijači so lahko mirni: vsaj še v sezoni 2020 bo ostal na stari sceni in seveda skušal ubraniti letošnji naslov.

Pot do tega je bila dolga in se je pravzaprav začela že pred več kot letom dni. Gajser je imel v karieri veliko težav s poškodbami. Še posebej je po tej plati izstopalo leto 2018, ko ga je huda poškodba čeljusti ustavila že na začetku sezone. Ni se povsem sestavil, in čeprav je dosegel veliko dobrih rezultatov, se skupno v seštevku SP ni mogel potegovati za vrh.

Povsem drugačna pa je bila zgodba v letu 2019. Po dolgem času je priprave opravil skorajda brez težav, ostal nepoškodovan in izjemno motiviran. Začel je odlično, na prvih treh dirkah je že stal na stopničkah. Zares pa si je oddahnil 7. aprila: zmaga na preizkušnji v Trentinu, ki je ena njegovih najljubših prog, je pomenila dokončno vrnitev. Gajser je spet tu, bi lahko rekli. Od tiste aprilske nedelje je šla potem pot samo še navzgor.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300