Mali nogomet: Rim z dvema zmagama do naslova
Šport
Tipografija

Vrhunec letošnje sezone lige malega nogometa pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Ptuj je bil nedeljski zaključni turnir v športni dvorani Ljudski vrt. Na njem so v članski konkurenci zaigrale najboljše tri ekipe po rednem tekmovanju in na turnir je vstopila z rahlo prednostjo ekipa Športnega društva Selan, saj je imela na kontu tri točke, drugouvrščena ekipa iz rednega dela RC Trcko je imela točko, medtem ko so bili igralci Športnega društva Rim brez točk.

A slednji so na zaključnem turnirju naredili preobrat in so z dvema zmagama prišli do naslova prvakov. V prvi tekmi so s 3:2 premagali ŠD Selan, v drugi pa z 2:0 RC Trcko, kar je pomenilo, da so imeli skupno šest točk in medsebojno zmago nad Selanom, kar jim je prineslo končno prvo mesto. V zadnji tekmi sta se RC Trcko in ŠD Selan razšla brez zmagovalca z izidom 1:1, kar je pomenilo, da je Selan osvojil drugo mesto. Prvo je bilo oddano Športnemu društvu Rim Rekruter, ki je v dvajsetih letih tekmovanj osvojila svoj drugi naslov prvakov lige malega nogometa. Po tem uspehu je Matej Gajser iz ekipe Rima dejal: „Na tem zaključnem turnirju smo zaigrali s kompletno postavo. V prvi tekmi smo igrali zelo dobro in bi jo lahko dobili tudi z višjim rezultatom. Druga tekma je tudi bila zelo izenačena in mi smo bili malo boljši od zelo dobre ekipe Trcka. Na zaključnem turnirju smo na obeh tekmah pokazali odlično igro in smo zelo veseli novega naslova prvakov.“ Vse tri ekipe so prejele pokale, poseben pokal pa je prejel tudi Sašo Gerečnik (ŠD Selan), ki je bil s šestnajstimi zadetki najboljši strelec rednega dela tekmovanja.

Vztrajnost Rimu prinesla zmago

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300