Izredna skupščina NK Drava Dakinda Ptuj: Nigerijci protestno odkorakali
Šport
Tipografija

V začetku tedna je bila sklicana in izvedena izredna skupščina Nogometnega kluba Drava Dakinda Ptuj. Imela je zelo buren potek, na koncu pa so zbrani delegati za novega predsednika kluba potrdili Nastja Čeha.

Ob tem so izglasovali prekinitev pogodbe z vlagatelji iz Nigerije, s katerimi so sodelovali zadnja tri leta – razlog je neizpolnjevanje pogodbenih obveznosti Nigerijcev. Ti so predčasno zapustili skupščino, še pred odhodom pa so napovedali tožbe proti klubu in dosedanjemu podpredsedniku Nastji Čehu.

Čeh je bil do skupščine podpredsednik kluba, po razveljavitvi pogodb pa bo odslej prvi mož drugoligaša iz najstarejšega slovenskega mesta.

Nekdanji predsednik kluba Nigerijec Emmanuel Akpakwu je še pred skupščino, ki jo je vodil odvetnik Franci Matoz, Čeha v elektronskem sporočilu predstavnikom kluba, obdolžil zlorabe položaja zaradi dolga v višini 250.000 evrov, ki je nastal pri investicijah Nigerijcev prek podjetja NK Drava Dakinda.

"Kar zadeva trditve oziroma obtožbe nigerijskih vlagateljev, bomo vsekakor sprožili interno preiskavo, ki bo na podlagi računovodskih izkazov razkrila, kaj je res in kaj ni. Vse to bomo seveda predstavili javnosti. Jaz vem, kaj je res, kaj je resnica, ampak več v tem trenutku ne morem povedati," so v Ekipi SN povzeli izjavo nekdanjega reprezentanta po izvolitvi na položaj predsednika kluba.

Ptujčani na drugi strani Nigerijcem prav tako očitajo določene nepravilnosti, in sicer neizpolnjevanje pogodbenih obveznosti, s čimer naj bi njihov dolg znašal tudi do 400.000 evrov.

Nigerijski predstavniki so dejali, da zadeva še zdaleč ni končana in da bodo nov vodstvo kluba prijavili pristojnim organom ter pravico poiskali na sodišču. Iz podjetja NK Drava Dakinda so v klub sicer prihajala sponzorska sredstva, zdaj pa se je po slabih treh letih sodelovanje končalo na buren način z medsebojnim obtoževanjem v prostorih športne dvorane Mladika.

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 06.04.2020 08:17

    Zastoj tovornih vozil je pred predorom Karavanke proti Avstriji, približno 1, 5 km.Zastoj je na štajerski avtocesti pred mejnim prehodom[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300