Nogomet: Jezen odhod Nigerijcev, ki so doslej v NK Drava vplačali 700.000 evrov
Šport
Tipografija

V tem tednu je dogajanje v mestu ob Dravi docela razburila skupščina NK Drava Dakinda Ptuj. Da bo skupščina »pestra,« je bilo mogoče sklepati že iz tega, da je bila pred dvorano Mladika velika gneča, v njej pa je bilo moč opaziti enega izmed najbolj znanih slovenskih odvetnikov Francija Matoza. Ta je bil nato izvoljen za predsednika delovnega predsedstva, ob njem sta bila člana predsedstva še Ian Emeršič in Mitja Rešek. Ker je bilo prisotnih 34 od 50 članov društva, je bila sklepčnost zagotovljena.

Navzkrižje interesov

Zapletlo se je že pri potrditvi predlaganega dnevnega reda, nigerijska stran se s predlogom ptujske strani, ki je imela na skupščini absolutno večino, ni strinjala. Pri prvi točki je šlo namreč za prekinitev pogodbe med NK Drava Dakinda Ptuj in NK Drava Dakinda Ptuj, d. o. o. (podjetje, ustanovljeno za nakazilo denarja od Dakinde, op. a.). S prekinitvijo tega se dejansko konča misija Dakinde na Ptuju.

Predsednik skupščine je kot vzrok prekinitve podal ugotovitev, da Dakinda ne izpolnjuje pogodbenih obveznosti. Besedo je nato povzel Nastja Čeh. »Dolg Dakinde iz leta 2019 po pogodbi znaša 250.000 evrov, sedaj pa smo že v letu 2020, ko bo kmalu zapadlo še nadaljnjih 150.000 evrov obveznosti – skupaj to znese 400.000 evrov. Od obljub ta klub oz. delavci ne morejo živeti. Ob tem želim še enkrat povedati, da nikomur nisem ukradel 250.000 evrov, kar me preko različnih medijev obtožujejo ljudje iz Dakinde. To se mi zdi žalostno in podlo,« je med drugim dejal Čeh.

Za besedo je nato prosil odvetnik Borut Razgoršek: »V primeru prekinitve pogodbe vidim navzkrižje interesov, saj je Nastja Čeh zastopnik obeh strani v tem sporazumu, tako NK Drava Dakinda Ptuj kot podjetja Drava Dakinda Ptuj, d. o. o. To podajam samo kot opombo, ta prekinitev bi se lahko s pravnega vidika zaradi tega izpodbijala,« je dejal.

»Če Čeh danes odstopi, bo jutri denar na računu Drave«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300