Rokomet: Je prvenstvo regularno? Komu je Ormož trn v peti?
Šport
Tipografija

Pred tekmo 18. kroga NLB lige so v novih klubskih prostorih člani Rokometnega kluba Ormož organizirali tiskovno konferenco na temo dogodkov, ki so se zgodili na tekmi 15. kroga v Škofji Loki. Po uradnem zapisniku se je tekma končala z neodločenim izidom 31:31, po pritožbi Loke, da so Ormožanom pripisali en gol več, in po odločitvi komisarja lige Aleša Juga pa je bila tekma registrirana z rezultatom 31:30 v prid Gorenjcev.

„Tri primere lahko opišem, ko nas je komisar lige oškodoval. Prvi primer je tekma proti Loki v Veliki Nedelji, odigrana 6. oktobra 2018. Pri izidu 24:24 so gostje krenili v zadnji napad in sredino izvajali dva metra znotraj polovice tekmeca. Sodnika sta zaradi domnevnega oviranja igralca ob izteku časa dosodila sedemmetrovko Loki, ki so jo tudi spremenili v zmagoviti gol (24:25). Naša pritožba, da sredina ni bila izvedena pravilno, sploh ni bila obravnavana. Iz posnetka KTV Ormož ni bilo jasno razvidno, kje se je izvajala sredina, Loka pa svojega posnetka ni hotela predati v obravnavo. Zdaj, po dolgem času, so nekateri ljudje iz Škofje Loke celo priznali, da smo imeli prav, a žal naš posnetek ni natančno pokazal tega, kar smo želeli in kar smo na lastne oči videli na tekmi. Drugi primer, kjer je Jug deloval samovoljno, je bil termin tekme med Jeruzalemom in Mariborom. Gostje so nas zaradi evropskih tekem na Ferskih otokih zaprosili za prestavitev tekme, obenem pa preko športnega direktorja Maribora Branka Bedekoviča v prošnji za prestavitev kar sami določili termin tekme v Ormožu. Komisar jim je to brez našega soglasja odobril. Spomnite se, da smo tekmo ob odprtju prenovljene dvorane Hardek Izgubili. Tretji primer, zaradi katerega smo se danes tudi zbrali, sega v 21. december 2019, ko je zapisnikarska miza storila napako in nam pripisala zadetek preveč, česar pa ni opazil praktično nobeden v dvorani. Kar 23 zadnjih minut smo tako vsi živeli v zmoti, da je rezultat pravilen, ves čas pa je na semaforju pisal napačen rezultat. Tako smo v zadnji napad krenili z mislijo, da izid izenačimo na 31:31, kar nam je tudi uspelo. Loka se je kasneje pritožila in znova je proti pravilom in v škodo našemu klubu odločil komisar Jug ter registriral tekmo z izidom 31:30 v prid Loke. Na odločitev smo se pritožili, saj smo prepričani, da bi bilo po pravilih treba tekmo ponoviti. Enostavno ne vem, kje smo se Jugu zamerili, a v prihodnje si ne bomo več dovolili, da z nami kar tako pometajo,“ je povedal predsednik ormoškega kluba v odstopu Martin Hebar.

Na občnem zboru, ki bo v kratkem, bo namreč dolgoletni predsednik rokometašev iz Ormoža odstopil. „Ne želim več sodelovati pri sprenevedanju ljudi, ki vodijo tekmovanje. Nima smisla izgubljati prostega časa in občasno tudi denarja.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300