Rokomet: Nov začetek za nov vzpon
Šport
Tipografija

Ponedeljek je bil dan, ko so se po poletnem premoru znova zbrale ptujske rokometašice, tokrat v bistveno drugačni postavi kot maja, ko so Ptuju spet priigrale uvrstitev v 1. ligo. V tem času so se namreč v ŽRK Ptuj, ki bo poslej v imenu nosil besedo Aklimat, zgodile precejšnje spremembe, prišlo je ogromno igralk, okrepilo se je delo v mlajših selekcijah, klub je precej sprememb doživel tudi v strokovnem kadru. Povsem nova, z novo vizijo, in kar je najpomembnejše, svežim kapitalom pa je tudi uprava, ki je takoj zavihala rokave in napovedala lepše čase za ptujski ženski rokomet.

Če se po jutru dan pozna, potem bodo športne dvorane letos bolj polne, kajti kader, ki ga trenutno premorejo v najstarejšem slovenskem mestu, je porok, da se bo igral zares dober rokomet.

Na prvem ponedeljkovem treningu v dvorani Mladika se je zbralo 18 deklet, štiri pa so bila zaradi dopustov še upravičeno odsotna. Prisotna je bila tudi večina novink, ki so se povečini vrnile v staro jato, še zadnje podrobnosti glede administracije pa urejata Patricija Korotaj in Sabina Majcen, ki se bosta prav tako kmalu priključili klubu, v katerem sta se uveljavili. Treningi bodo v uvodu potekali petkrat tedensko popoldan, poleg tega pa še dvakrat dopoldan. V začetku je seveda v ospredju nabiranje kondicije, kar nekaj dela pa je posvečenega tudi tehniki. Ptujski strateg Nikola Bistrović želi odigrati deset prijateljskih tekem, vse z namenom, da se povsem prenovljeno moštvo kar najbolje uigra. Prvo srečanje bo v soboto, 13. avgusta, s Koko v Varaždinu.

TP

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300