Aleksander – mojster borilnih veščin
Šport
Tipografija

Pred začetkom zimskih počitnic so se na Akademiji bojevniških veščin Ptuj zaključili izpiti za pasove v karateju, aikidu in samurajskem mečevanju (iaido, kenjutsu, kendo). Izpitno komisijo so sestavljali strokovni vodja ABV Silvester Vogrinec (6. DAN) ter člani izvršnega odbora društva in mojstri Denis Šumenjak (2. DAN), Matjaž Horvat (1. DAN) in Robert Cvetko (1. DAN).

Najbolj uspešen je bil Aleksander Kos, ki je osvojil črni pas in mojstrski naziv 1. DAN v iaidoju ter kenjutsu. Aleksander je tudi mojster karateja (1. DAN), mojstrski kandidat (1. KYU) v aikidu ter nosilec 6. KYU v kendu. Borilne veščine je na ABV Ptuj najprej vaditi med letoma 2009 do 2010, potem pa neprekinjeno od leta 2014. Pred tem je nekaj časa treniral sankukai karate v Ljubljani. Na božično-novoletnem turnirju 2019 na Ptuju je osvojil 1. mesto v aikidu in 2. mesto v karateju. Za borilne veščine so ga v mladosti navdušili filmi Brucea Leeja in Stevena Seagala.

O vzrokih za vadbo je dejal: »Borilne veščine treniram zaradi izboljšanja psihofizične kondicije, vendar mi skozi vadbo nudijo veliko več. Predstavljajo okolje, v katerem se sprostim od vsakodnevnih stresov, se zabavam in napolnim s pozitivno energijo. Ob sebi imam ljudi, ki razmišljajo enako, delimo si ljubezen do borilnih veščin, do gibanja, igre. Ob tem se spodbujamo, saj je osvajanje tehnik včasih težavno in bi brez medsebojne podpore lahko vrgli puško v koruzo. Smo posebna 'kimono družina', ki delimo strast do borilnih veščin. Občutek je zaradi tega neprecenljiv.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 06:06

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300