Rokomet: V četrtek odločitev o nadaljevanju sezone, klubi pred velikimi finančnimi težavami
Šport
Tipografija

Združenje rokometnih klubov Lige NLB (1. A državna rokometna liga) je za četrtek, 26. marca, sklicalo korespondenčno 7. izredno sejo Konference Združenja Lige NLB. Predlog dnevnega reda ob teh težkih časih boja s koronavirusom je več kot jasen: potrditev predčasnega zaključka sezone 2019/20 za moško Ligo NLB z dnem 26. marec 2020.

Pod drugo točko se bo obravnaval oz. sprejemal tekmovalni sistem za sezono 2020/21. Kot tretja in hkrati zadnja točka dnevnega reda bo oblikovanje in potrditev priporočil Združenja rokometnih klubov Lige NLB glede prevzema finančnih posledic predčasne prekinitve tekmovanja.

O mnenju, kako izpeljati sezono 2019/20 do konca, smo povprašali ormoškega športnega direktorja Mladena Grabovca. »Vsem športnim kolektivom in športnikom posameznikom je v danih trenutkih težko. Marsikdo se še prav ne zaveda, pred kakšnimi problemi, predvsem finančnimi, smo se klubi znašli. V našem klubu še iščemo rešitve, kako uspešno zaključiti sezono. Rezultatsko nam je to uspelo, a zdaj bo treba zavihati rokave in klub obdržati na površju, da enostavno preživi. Če ne bomo dali glav skupaj prav vsi v klubu, kot pred nekaj leti, ko smo bili tik pred izstopom iz elitne lige, se nam hitro lahko zgodi, da klub ugasne. Praktično se skoraj vsa leta, lahko rečem dve desetletji, borimo s podobnimi težavami finančne narave, a zmeraj zaradi naše trme ter predanosti preživimo. Danes je kriza še hujša in potrebno bo še bolj pljuniti v roke in strniti vrste. Seveda igralci sprašujejo za plače, a bo na njih nekaj časa treba počakati. Upamo, da bo ta čas v dobro igralcev ter kluba čim krajši,« je v uvodu o stanju v klubu povedal Grabovac.

Vse ormoške selekcije so v petek, 13. marca, končale s treningi in tako bo do preklica. Igralci članske vrste so dobili individualne programe za treninge in v klubu verjamejo, da jih bodo spoštovali ter oddelali na pošten način. »V tem času je vsak svoje sreče kovač. Časa je dovolj za treninge, pa čeprav brez žoge. Vem, da se bodo nekateri vrnili odlično pripravljeni in nekateri manj. Upam, da bo teh zadnjih čim manj.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300