Rokomet: Sezona končana, glede sistema tekmovanja še precej nejasnosti
Šport
Tipografija

V četrtek, 26. marca, popoldne, je preko videokonference potekala skoraj triurna izredna seja združenja klubov Lige NLB (1. A državna rokometna liga). Na seji so sodelovali predstavniki 12 klubov in predsednik RZS Franjo Bobinac, predsednik Združenja Sebastjan Grgeta, generalni sekretar RZS Goran Cvijič in komisar Lige NLB Aleš Jug. Ormožane je zastopal predsednik kluba Martin Hebar.

Po pričakovanjih ni bilo zapletov pri prvi točki dnevnega reda. »Žal nas je situacija s koronavirusom pripeljala do točke, na kateri smo s klubi Lige NLB uvideli, da nadaljevanje tekmovanja ne bo mogoče, zato so se predstavniki vseh 12 moštev soglasno odločili za predčasen zaključek sezone. Prvak je postala ekipa Celja, podprvak Ribnica, Trimo iz Trebnjega je zasedel tretje mesto,« nam je potek uvodnega dela izredne seje pojasnil predsednik Združenja Sebastjan Gergeta. Ekipa Jeruzalema iz Ormoža je sezono 2019/20 tako zaključila na 6. mestu.

Seveda pa se je (pričakovano) zapletlo pri drugi točki, kjer se je odločalo o sistemu tekmovanja v sezoni 2020/21. »S klubi smo razpravljali o možnostih, s katerimi bi lahko popravili situacijo v tekmovanju, ki jo je povzročila prekinitev. Vsi klubi si namreč v obstoječem tekmovalnem sistemu niso uspeli zagotoviti obstanka med najboljšo dvanajsterico v Sloveniji. S klubi smo zato v športnem duhu dosegli načelni konsenz, da bomo kot rešitev za prihodnjo sezono predlagali, da se obstoječi dvanajsterici priključita dva najboljša kluba iz 1. B DRL. To bi bila rešitev le za krajše obdobje, saj bi že v sezoni 2021/22 najmočnejše slovensko rokometno tekmovanje znova štelo ducat klubov. Predlog bomo v prihodnjih dneh predstavili združenju 1. B DRL, po odgovoru le tega pa delali naslednje korake,« je o drugi točki povedal predsednik Združenja Gergeta.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 06:15

    Ponekod na Dolenjskem in na območju Ljubljane megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, prilagodite varnostno razdaljo in hitrost.Dela:- Zaprt izvoz in[…]

radioptuj300