Tim Gajser: »Na motorju sem minimalno, več delam v fitnesu, tečem in kolesarim«
Šport
Tipografija

Slovenski motokrosist Tim Gajser je po lanskem naslovu svetovnega prvaka letos pričakoval hud boj z največjimi imeni razreda MXGP, potem pa je novi koronavirus povsem ohromil šport. Dirk si brez svojih navijačev ne predstavlja, a razume, da je to morda edina rešitev za nadaljevanje sezone.

Trenutno je dirkanje prisilno postavljeno na stran, kar pa ne pomeni, da 23-letnik počiva. V slabih dveh mesecih je skupaj z dekletom Špelo Motaln urejal in vzdrževal hišo, ostajal doma ter v naravi in se posvečal predvsem kondicijskim treningom. Malo za šalo, malo zares pravi, da se več z motorjem vozi njegovo dekle.

»Špela ima svoj motor, svojo hondo«

»Špela ima svoj motor, svojo hondo, s katero se že kar dobro vozi. Vseeno pa mislim, da tekmovala ne bo,« je v smehu pogovor začel svetovni prvak v razredu MXGP, ki si zahtevnega obdobja ne more predstavljati brez svojega dekleta.

»Dejansko ves čas skrbi zame in kuha. Tudi v karanteni je bilo tako. Sam nisem za kuhanje, če pa pripravimo kaj na žaru, tudi jaz kaj popečem. Bolj ji pomagam pri opravilih doma, saj poleg treningov drugih obveznosti nimam,« na to temo dodaja 23-letni dirkač, ki se še vedno ni povsem privadil na trenutne razmere.

»Občutek je čuden, saj sem v tem času vsak vikend navajen biti v drugem delu Evrope ali sveta. Ampak privadil sem se in skušal to storiti čim prej, vseeno pa upam, da bodo tekme kmalu nazaj. Želim si tekmovati in komaj čakam, da se vrnem na stezo,« pravi Gajser.

Trening je prilagodil pogojem, a kljub vsemu presenetljivo malo časa preživi na motorju. »Sam imam doma fitnes, tako da treningi tam potekajo normalno. Na motorju sem minimalno, enkrat na teden, ravno toliko, da ohranjam občutek na njem, oziroma da nisem bil mesec in pol brez. Več delam v fitnesu, tečem in kolesarim,« o drugačnem vsakdanu razlaga trikratni svetovni prvak iz let 2015 (MX2), 2016 in 2019.

»Niti sanjalo se mi ni, da bo premor tako dolg«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300