Blaž Rola: »V TOP 100 se je zelo težko prebiti, morda celo težje, kot tam obstati«
Šport
Tipografija

29-letni teniški igralec Blaž Rola je Ptujčan na začasnem delu v Ljubljani. »Razlog za to, da že drugo leto zapored bivam v prestolnici, so enostavno boljše možnosti za treniranje. Pri tem imam v prvi vrsti v mislih sparing partnerje, med katerimi so Aljaž Bedene, Blaž Kavčič, Tom Kočevar Dešman, Nik Razboršek in še številni mlajši. Tenisa preprosto ni mogoče trenirati samostojno, brez partnerja na drugi strani mreže. Tukaj je tudi več raznovrstnih in kakovostnih igrišč z različnimi podlagami,« je v uvodu prepričljive razloge za selitev navedel Blaž, ob tem je bil pomemben jeziček na tehtnici tudi trener Grega Žemlja, s katerim dela v zadnjem obdobju.

„Z Gregom delava od leta 2018 naprej. Na začetku sva si zastavila zelo ambiciozen program, a z realnimi cilji, npr. TOP 100. To mi takrat do konca leta kljub dobremu delu ni uspelo, bil sem približno 180. na ATP-lestvici. Jasno je, da je tak program finančno zelo zahteven, saj vključuje potovanje trenerja na turnirje in vse ostalo. V naslednjem letu smo ga zato nekoliko prilagodili, zanimivo pa je, da so bili rezultati še vedno dobri, saj sem napredoval na 140. mesto lestvice. Z Gregom sodelujeva tudi sedaj: vedno, ko sem v Sloveniji, delam z njim in sem s tem zelo zadovoljen,“ je povedal Blaž.

Treningi so bili do konca aprila domala onemogočeni, med prvimi pa so sprostitvene ukrepe dočakali prav igralci tenisa. »V času karantene se je večini ljudi popolnoma spremenil način življenja, tudi nam športnikom. A tega nisem jemal preveč tragično, številni so bili v slabšem položaju od mene. Tako sem poskušal ostati pozitiven v razmišljanju, delal sem na fizični kondiciji in čim boljšemu splošnemu počutju. Pogrešal sem seveda dvoboje, igranje tenisa, a sem se držal navodil odgovornih za zdravje ljudi. Tudi po prvih sprostitvah nisem hitel na igrišča, saj sem imel v mislih tudi zdravje moje družinice, žene in hčerke. Drugi razlog pa je tudi ta, da je ATP globalna organizacija, zaradi česar morajo gledati razmere po vsem svetu, da lahko začnejo s turnirji. Glede na stanje v nekaterih delih sveta (ZDA, Brazilija, Anglija …) še ni pričakovati turnirjev tako kmalu,« je dejal Rola.

Treningov pa vseeno ne zanemarja. »Seveda ne, lahko bi celo rekel, da sem jih dobro izkoristil za tisti del, za katerega ponavadi med sezono zmanjka časa – za temeljito fizično pripravo. Med karanteno smo izkoriščali zgodnje termine v naravi, ko ni bilo zraven drugih ljudi, nekaj je bilo težav tudi zaradi neuporabe fitnes studiev, po omilitvi ukrepov pa je sedaj vse skupaj še lažje,« je povedal Blaž, ki je pred korona krizo zasedal 141. mesto na ATP-lestvici.

Pozitivno: več z ženo in hčerko

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300