Šport: Ormožani Kovinarja do osmega naslova pokalnih prvakov
Šport
Tipografija

Zaradi koronavirusne bolezni (covid-19) se je po sklepu predsedstva Strelske zveze Slovenije predčasno končalo tudi tekmovanje državne mladinske lige, v kateri je bilo izvedenih pet od šest turnirjev. Največ uspehov so med spodnjepodravskimi strelskimi klubi poželi Ormožani Kovinarja, ki so osvojili tri posamična in tri ekipna odličja, sledijo jim miklavški strelci Jožeta Kerenčiča, ki so osvojili dve posamični in eno ekipno odličje, z ekipno in posamezno kolajno pa so sezono sklenili mladi juršinski strelci. Ptujčanom se tokrat ni izšlo, saj so ostali brez osvojenega odličja v skupnem seštevku.

Ormožani Kovinarja najboljši v seštevku vseh starostnih kategorij

V pokalnem tekmovanju, ki predstavlja skupni ekipni seštevek vseh starostnih kategorij, so največji uspeh znova dosegli ormoški strelci Kovinarja, ki so že osmič postali zmagovalci velikega pokala – združeni seštevek obeh disciplin puške in pištole, obenem pa so zmago slavili tudi v malem pokalu s puško. Ptujčani so kot druga najuspešnejša spodnjepodravska ekipa v velikem pokalu osvojili 10. mesto, Miklavž 14., Ljutomer 17., Juršinci 18. in Kidričevo 24. V malem pokalu s pištolo so Ptujčani po petih lovorikah najboljše ekipe do leta 2018, zdaj še drugič zapored tesno ostali brez odličja na 4. mestu.

Ormožanka Nuša Žnidarič do skupnega brona s puško

Med najbolj izkušenimi mladinkami je skupno tretje mesto in s tem bronasto odličje s puško osvojila perspektivna Ormožanka Nuša Žnidarič, ki je na uvodnih treh turnirjih v sezoni osvojila tri posamična odličja in srečno, za eno točko, premagala Konjičanko Katarino Fevžer. Zmagala je suverena Teja Medved iz Trzina pred Najo Prezelj iz Železnikov. Dobro sezono je imela tudi Ljutomerčanka Brina Stajnko, ki je osvojila 5. mesto. Ormožanki Ina in Brina Voljč sta osvojili 9. in 15. mesto ter prispevali pomemben delež k 3. mestu v skupnem seštevku ekipe Kovinarja – za zmagovalci iz Trzina in Olimpijo. Ljutomerčani so osvojili 8. in Kidričani 9. mesto. Kidričanka Zoja Šprah je osvojila 25. mesto.

Med mladinci s puško je zmagal Trzinčan Luka Lukić, uspešen pa je bil tudi perspektivni Ormožan Andrej Majhen, ki je osvojil 11. mesto v skupnem seštevku. Med Kidričani se je najvišje, na 20. mesto, uvrstil Ivo Cicmanovič Zimet, ki je sicer izpustil uvodne tri turnirje, 29. Jan Soto Vargas, 31. Tilen Vuk

Mladinski državni prvak - Ptujčan Marsel Krajnc - ostal brez skupnega odličja

Med mladinci s pištolo je skupno zmago in naslov ligaškega prvaka osvojil Grosupeljčan Amadej Slak, ki je za dve točki ugnal Domžalčana Matijo Keclja in Aleša Mitjo Janca iz Sevnice. Najboljši Ptujčan in aktualni mladinski državni prvak Marsel Krajnc je v svoji prvi mladinski sezoni izpustil uvodni turnir in v skupnem seštevku osvojil 6. mesto. Miklavški strelec Žan Habjanič je bil skupno enajsti.

Miklavžani med kadeti s pištolo do treh srebrnih odličij

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300