Za šport na Ptuju letos občutno manj sredstev
Šport
Tipografija

Kako šport obdržati »nad vodo« je v časih koronakrize eno pogostejših vprašanj v športnih krogih, tudi na Ptuju ni nič drugače. Prilivov od gledalcev ni, sponzorji se v veliki meri ukvarjajo z lastnim preživetjem in zmanjšujejo sredstva za šport, zapletlo pa se je tudi z dotacijami občine, saj je bil prvi letošnji razpis za programe športa razveljavljen (Javni razpis za izbor izvajalcev in sofinanciranje vsebin ter razvojnih in strokovnih nalog letnega programa športa v MO Ptuj v letu 2020, op. a.).

»Razpis je v osnovi namenjen financiranju programov športa posameznih klubov in društev skozi celotno leto. Glede na sedanjo situacijo so bili določeni programi nedvomno osiromašeni – klubi jih v teh mesecih niso mogli oz. jih nekateri še ne morejo izvajati, zato namenskih sredstev niso, oz. jih še ne morejo porabljati. To je nedvomno glavni razlog za razveljavitev, drugi pa je trenutna celotna gospodarska situacija. Temu se ni mogla izogniti niti MO Ptuj, zato želijo županja in mestni svet s to razveljavitvijo del sredstev namenjenih športu preusmeriti v gospodarstvo,« je o tej razveljavitvi razpisa dejal direktor Zavoda za šport Ptuj Sandi Mertelj.

Drugi razpis bo objavljen po sprejetem rebalansu proračuna MO Ptuj, kar se bo zgodilo predvidoma še v tem mesecu. Glavna postavka – dotacije klubom in društvom – je v prvem razpisu znašala 270.890 evrov. Kako bo v drugo? »Ta številka bo nedvomno občutno manjša, o višini pa sedaj še ne bi želel ugibati, to bo jasno šele po sprejetem rebalansu. Vsi tisti, ki se zavzemamo za šport, si želimo, da bi bila ta številka čim večja in da bi na ta način pomagali klubom in društvom,« je dejal Mertelj.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300