Šport: Različne zgodbe, od popolne uporabe do zapletov z javnim naročilom
Šport
Tipografija

V zadnjem času (so) potekajo(la) dela na treh ptujskih športnih objektih, in sicer na igrišču z umetno travo, v dvorani Campus in v dvorani Center. Igrišče z umetno travo je že predano v uporabo, tudi Campus po prekinitvi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa že obratuje, v Centru pa zaključek del še ni povsem na vidiku, saj se je zapletlo pri javnem naročilu za sanacijo športnega poda.

Igrišče z umetno travo predano v uporabo

»Sanacija igrišča z umetno travo je za nami, 30. aprila je bil uradni prevzem igrišča. Izvajalci, ki jim iz takšnih ali drugačnih razlogov v lanskem letu ni uspelo izpeljati del do konca, so v aprilu izkoristili ugodne vremenske pogoje in zadevo uspešno zaključili. Položena umetna trava je najboljše kakovosti, ki je bila trenutno na tržišču, kar bo seveda pomenilo najboljšo možno vadbo vseh, ki igrišče uporabljajo. Če je prejšnja zdržala od leta 2006, kar pomeni 13 let uporabe, potem vsaj toliko računamo tudi za novo. Seveda je veliko odvisno od števila ur uporabe in od vzdrževanja, za slednje pa sem prepričan, da ga bomo dobro opravljali,« je dejal Sandi Mertelj o investiciji, ki je v celoti znašala nekaj nad 250.000 evrov. »55 % je zagotovila Mestna občina Ptuj, 45 % sredstev pa smo pridobili iz drugih virov, zvečine iz Fundacije za šport in NZS. Fundacija lahko v investicijah tega ranga prispeva največ 30 % investicije.«

Dvorana Center – zaplet pri javnem naročilu za sanacijo športnega poda

O sanaciji dvorane Center smo v Štajerskem tedniku že poročali. Za izvedbo sanacijskih gradbenih in obrtniških del, v kar so bila vključena gradbeno-rušitvena dela na zunanji tribuni ob dvorani Center ter obrtniška dela na zunanji tribuni in strehi, je bilo v javnem naročilu izbrano podjetje Hermes GP, gradbeništvo in transporti, d. o. o., iz Rogoznice, ki dela tudi opravlja.

Zapletlo pa se je medtem pri naslednjem javnem naročilu, ki se glasi Sanacija športnega poda športne dvorane Center. »Konec marca je bilo med tremi ponudniki po odločitvi komisije kot najugodnejše izbrano podjetje Elan Inventa, d. o. o., iz Begunj na Gorenjskem, katere ponudba za izvedbo dela je znašala nekaj nad 91.000 evrov. Še preden pa je izbrano podjetje pristopilo k delu, pa je prišlo do zastoja: neizbrani ponudnik Modro, trgovina, zastopanje, d. o. o., iz Ljubljane – njihova ponudba je znašala nekaj nad 98.000 evrov – je namreč vložilo revizijo za to javno naročilo. Na odločitev Državne revizijske komisije sedaj še čakamo,« je pojasnil Oton Mlakar, direktor Šolskega centra Ptuj, ki tako tudi ni mogel potrditi datuma, kdaj se bodo dela v notranjosti nadaljevala.

Dvorana Campus – zgodba na dolgi rok

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300