Atletika: Čeh še enkrat preko 65 metrov
Šport
Tipografija

Velika večina najboljših slovenskih atletov se je v soboto predstavila na stadionu v Slovenski Bistrici na prvem mitingu sezone mednarodne atletske lige Telekom Slovenije oz. na 20. mitingu Slovenska Bistrica ter Stepišnikovem memorialu v metu kladiva. V tej memorialni disciplini je zmagal Nejc Pleško (Olimpija) z metom 67,96 metra, medtem ko je najboljši rezultat na tekmovanju dosegel Kristjan Čeh (Atletski klub Ptuj), ki je disk vrgel 65,58 metra.

21-letni atlet je prejšnjo nedeljo v Domžalah v metu diska postavil državni rekord 66,29 metra, z novim metom preko 65 metrov je znova potrdil odlično formo. Po zmagi je dejal: »Tudi na tej tekmi sem metal sproščeno in sem točno vedel, kaj moram narediti za dober rezultat. Najdaljši met je bil iz tehničnega vidika zares dober, a imam še rezerve. Na splošno gledano pa sem vesel novega vrhunskega rezultata in zmage med vsemi atleti na mitingu.«

Dolžina 65,58 metra je Čehu prinesla 1163 točk, kar je zares lepo število točk, ki pa bi lahko bilo še višje. Ob omenjenem veljavnem metu je imel Čeh le še enega veljavnega – 64,75 metra – in štiri prestope. A pri dveh prestopih je disk letel še bistveno dalje, kar je potrdila tudi neuradna digitalna meritev. To samo dokazuje, da ima Kristjan Čeh še rezerve in da je v fantastični formi, do katere je prišel s pomočjo trenerja Gorazda Rajherja.

Po nastopu v Slovenski Bistrici se bodo najboljši slovenski atleti – na čelu s podvinškim metalcem diska – ponovno zbrali na tekmovališču v torek, 23. junija, ko bo v Mariboru drugi miting Atletske lige Telekom Slovenije.

Zmaga Veronike Domjan

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300