Nogomet: »To ni NK Aluminij, kot ga poznamo …«
Šport
Tipografija

Glede na nedeljsko tekmo z Mariborom je v začetni postavi Aluminija znova prišlo do številnih sprememb: izostali so Ploj, Marinšek, Čermak in Živković, namesto njih so od 1. minute naprej zaigrali Vrdoljak, Šaka, Petek in Flakus Bosilj. Za slednjega je bil to prvi nastop v začetni enajsterici na prvenstveni tekmi.

Trener Slobodan Grubor je ob igralcih spremenil tudi sistem igre, v zadnji vrsti so zaigrali trije centralni branilci (Pantalon, Kontek, Petek). »Ko ne gre, je enostavno treba nekaj spremeniti, tudi sistem igre. V fazi obrambe smo s to postavitvijo želeli nekoliko več stabilnosti, a tudi s tem nismo bili uspešni. To se je posebej videlo pri prvem prejetem zadetku. Ne vem, kaj se dogaja v glavah igralcev … Trenutno nimamo 'liderja', ki bi dirigiral obrambi,« je po četrtem zaporednem porazu (gol razlika 1:12!) tarnal šef stroke pri Aluminiju.

V prvem polčasu je bila igra domače ekipe pod vsako kritiko, naravnost katastrofalna. Prave borbenosti, ki jo je krasila jeseni, je bilo le za vzorec, opaziti ni bilo nobene povezanosti, agresivnosti, nobeden ni vedel, kaj mu je storiti, kam podati, kam teči … Odnos nekaterih igralcev do rdeče-belega dresa je bil – zelo milo rečeno – nedostojen …

»Prvi polčas je bil zelo slab, pokazali smo enostavno premalo koncentracije, energije in želje. Ob polčasu sem poskušal tudi sam ekipo prebuditi iz tega krča, a ni enostavno – takšne krize nismo pričakovali,« je dejal kapetan Luka Janžekovič, ki je z nekaj obrambami še držal ekipo nad vodo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300