NK Drava Ptuj: »Začeli smo s trinajsterico srečnežev«
Šport
Tipografija

Minuli ponedeljek so priprave na novo sezono začeli igralci Drave, ki jih kot glavni trener vodi Viktor Trenevski. V tem tednu bodo treningi enkrat, v naslednjem pa že tudi dvakrat dnevno. Prva prijateljska preizkušnja jih čaka v soboto, njihov tekmec na Mestnem stadionu bo ob 17.30 ekipa Zreč.

»Trenutno imamo pogodbe podpisane s 13 igralci, kar je po našem mnenju odlična osnova za začetek priprav. Nikamor ne bomo hiteli s popolnjevanjem moštva, na preizkušnje pa bo zagotovo prišlo še kar nekaj igralcev, že sedaj so tukaj štirje Italijani. Izključno glavni trener s svojimi pomočniki bo tisti, ki bo sprejemal odločitve o tem, kdo bo ostal in kdo ne. Veliko je na njegovih ramenih, prav zato pa smo izbrali trenerja z močno karizmo in bogato nogometno zgodovino,« je v uvodu povedal športni direktor Gennaro Chietti.

Zanimiv je njegov pogled na trenutno stanje. »Naredili smo jedro domačih igralcev, kakor smo tudi napovedali, tem pa bomo dodali še nekaj izkušenih posameznikov. Zame je izjemno pomembno to, kar sem na igrišču videl na prvem ponedeljkovem treningu – pozitivno energijo vseh. Nihče ni izstopal s kakšnim zvezdniškim obnašanjem, vsi so le željni dela in dokazovanja. Pred vsemi sem jim dejal, da so trenutno trinajsterica srečnežev s pogodbami, prišleki se bodo morali zanje še pošteno preznojiti. Istočasno sem jim dejal, da sem bil pred 14 leti tukaj v istem položaju, kot so sedaj oni – na igrišču sem iskal svoj prostor v ekipi. Takrat si nisem niti v sanjah predstavljal, v kakšnem položaju bom čez nekaj let in to polagam na srce tudi njim – pokažite spoštovanje do tega kluba,« je dejal Chietti.

Nezadovoljni nekdanji igralci

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300