Atletika: Šutejeva najbolje na svetu, tudi Čehov rezultat ni „mala malica“
Šport
Tipografija

V Ljubljani je v soboto in nedeljo potekala tekma Atletskega pokala Slovenije, na kateri so bili zbrani vsi najboljši slovenski atleti in atletinje. Dosegli so nekaj izvrstnih rezultatov, v prvi vrsti pa sta tokrat izstopali Neja Filipič v troskoku in Tina Šutej v skoku s palico.

Prva, članica ljubljanskega Massa, je dosegla daljavo 14,32 metra, kar bi pomenilo izpolnjeno normo za nastop na OI (letos rezultati ne štejejo za normo za OI, op. a.). Mednarodno precej večjo veljavo ima dosežek Tine Šutej, ki je s palico preskočila 4,75 metra, kar je nov državni rekord in najboljši letošnji izid na svetu! Po mednarodnih lestvicah je rezultat vreden visokih 1192 točk.

Atleti Atletskega kluba Ptuj so znova nekajkrat stopili na stopničke za zmagovalce, pri tem imamo v mislih Kristjana Čeha in Veroniko Domjan. Oba sta nastopila v dveh disciplinah, v metu diska in krogle.

Glede uvrstitev je bila uspešnejša Veronika, saj je slavila v obeh disciplinah, podoben dosežek so zabeležili še Neja Filipič (daljina, troskok), Maja Mihalinec (100 in 200 m), Klara Lukan (3000 in 5000 m), Maruša Mišmaš Zrimšek (800 in 1500 m), Nick Kočevar (100 in 200 m) – vsi Mass, Agata Zupin (400 in 400 m ovire) – Velenje, in Jan Kokalj (1500 in 3000 m) – Kladivar.

Glede vrednost rezultata pa je bil znova nekaj stopničk višje Kristjan (po mednarodnih tablicah 1157 točk, največ med vsemi člani), ki je z diskom znova presegel mejo 65 metrov (65,27). »Za 70 metrov je še čas (smeh). Predvsem sem vesel konstantnih metov nad 65 metrov. Žal sem v eni izmed serij padel v krogu za izmet. Med številnimi tekmami v zadnjem času sem nekoliko izgubil občutek za tehniko, a to se bo s treningom hitro povrnilo,« je dejal Kristjan Čeh. V suvanju krogle je v soboto doživel pričakovan poraz, saj tej disciplini v zadnjem času s trenerjem Gorazdom Rajherjem sploh nista posvečala pozornosti.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300