Atletika: Na Ptuj s štirimi zmagami in še tremi uvrstitvami na stopničke
Šport
Tipografija

V Celju je v organizaciji domačega AK Kladivar v soboto in nedeljo potekalo člansko državno prvenstvo, ki je bila obenem predzadnja tekma atletske lige Telekom Slovenije. Nastopili so praktično vsi najboljši slovenski atleti in atletinje.

Najboljši rezultat dvodnevnega tekmovanja je zabeležila Maruša Mišmaš Zrimšek (Mass), ki je v teku na 3000 metrov izboljšala 20 let star državni rekord Helene Javornik (8.50,71). Nova najboljša znamka v državi znaša 8.46,44.

Opazno sled so pustili tudi člani Atletskega kluba Ptuj, pod vodstvom trenerjev Gorazda Rajherja in Aleša Bezjaka je nastopila deveterica. Trije med njimi – Kristjan Čeh, Maja Bedrač in Veronika Domjan dvakrat – so stopili na najvišjo stopničko zmagovalnega odra in se okitili z naslovom državnega prvaka za leto 2020, ptujski atleti pa so dosegli še tri uvrstitve na drugo oz. tretjo stopničko – to je uspelo Jurčku Korpič Lesjaku, Žanu Viherju in Maji Bedrač.

Po pričakovanjih je zmago vknjižil Kristjan Čeh v metu diska, njegov najdaljši poskus je meril 62,37 m. »Z naslovom državnega prvaka sem zadovoljen, saj sem v Celje prišel po seriji težkih treningov. Sedaj me čakajo tekme v tujini – tiste, ki bodo pač izvedene. Nastopil bom tudi na vseh naslednjih tekmah pri nas. Očitno je, da sem se malo izpraznil po tekmi v Mariboru, kjer sem prikazal najboljšo tekmo v karieri, dva meta sta tam letela čez 68 m,« je po zmagi povedal Čeh.

V isti disciplini je med dekleti slavila Veronika Domjan (52,53 m), ki je imela tudi tokrat le dva veljavna poskusa. Zavrčanka je bila najboljša tudi v suvanju krogle (14,69 m). Dvojni posamični naslov je osvojil le še domačin Jan Kokalj (Kladivar) v tekih na 1500 in 3000 metrov.

Vzpon forme je znova potrdila Maja Bedrač, ki je v nedeljo v daljino skočila 6,23 metra, kar je njen najboljši izid v sezoni, obenem pa najboljši dosežek zadnjih nekaj let. S tem se je nekoliko nepričakovano veselila naslova državne prvakinje. Zanimivost: Maja se je s podobnim dosežkom – 6,22 – pred petimi leti veselila bronaste medalje na svetovnem prvenstvu za mlajše mladinke v Kolumbiji. 20-letna atletinja je odlično nastopila tudi v soboto v teku na 100 metrov z ovirami, kjer je z osebnim rekordom 14,03 osvojila 3. mesto.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prireditvenik

radioptuj300