Plavanje: Odlični Krevsova in Sedičeva
Šport
Tipografija

V soboto so Ravne na Koroškem gostile osmo tekmovanje Velika nagrada Slovenije – 47. Mednarodni plavalni miting Ravne 2020. Nastopilo je več kot 300 plavalcev in plavalk iz 29 klubov iz petih držav: Italije, Malte, Poljske, Slovaške in Slovenije. Med njimi je imela osem predstavnikov Plavalna akademija Kurent, vodil pa jih je trener Boštjan Maračić.

Med ptujskimi plavalci si je tokrat priplavala zelo dober rezultat Špela Sedič, saj je blestela na 800 metrov prosto in s časom 11:09,08 kar za 35 sekund popravila osebni rekord, odplavan pred tremi tedni v Radovljici. Medaljo je tokrat prispevala Emma Krevs (letnica 2008), ki je s časom 1:33,62 osvojila 3. mesto na 100 m delfin. To je zanjo prva medalja v tej disciplini in dokaz dobrega dela.

Eva Hvalec je nastopila v treh disciplinah in v vseh treh popravila osebne rekorde ter si priplavala norme za nastop na jesenskem državnem prvenstvu. Najhitrejša je bila na 200 metrov prosto, kjer je v svoji kategoriji osvojila 6. mesto (3:23,04). Mia Jovanović je v isti disciplini le za sekundo zaostala za klubsko kolegico. Žanin Krušič je tekmovala v dveh disciplinah; na 50 metrov prsno se je uvrstila na 12. mesto. To je bil njen prvi nastop v tako močni konkurenci. Eli Kumer je odplavala tri discipline, na 50 metrov prsno (8. mesto) je izpolnila normo za državno prvenstvo. Zala Mojsilovič Meznarič pa je bila dvakrat šesta – na 50 metrov prsno in 100 metrov hrbtno.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300