Nogomet / 3. SNL – sever: Težko bo ponoviti lansko izjemno sezono
Šport
Tipografija

Ta konec tedna svoje prvenstvo začenjajo tudi tretjeligaši. Za nas bo seveda najzanimivejša 3. SNL sever, kjer nastopa ekipa Vidma, ki je lansko sezono kot novinec končala na izjemnem 4. mestu. Ker je letošnja ekipa doživela nekaj sprememb in ker je bilo prihodov manj kot odhodov, so letošnji cilji nekoliko skromnejši, kljub temu pa bodo rumeno-zeleni na vsaki tekmi skušali dati vse od sebe. MNZ Ptuj je bila upravičena do še enega kluba v tej konkurenci, toda ne prvak iz Cirkulan, ne katerakoli druga ekipa, ki ji je bilo ponujeno mesto med tretjeligaško konkurenco, se niso odločili za napredovanje.

Videm bo v uvodnem krogu gostil ekipo Dravinje, ki je lani komaj obstala v ligi in spet velja za precejšnjo neznanko. Prvi favorit lige je vsekakor Maribor B in vse razen njegove prepričljive končne zmage bo prava senzacija, še posebej sedaj, ko imajo vijoličasti možnost napredovanja v 2. ligo, kar je na svoji seji sprejel izvršni odbor NZS. Poleg Maribora visoko kotirajo še Fužinar iz Raven, celjski Šampion, Dravograd in Šmarje pri Jelšah, preostali kolektivi pa bodo bolj ali manj poskušali mirno pluti v tej ligi. Predvsem novinci, tu velja omeniti predvsem Brunšvik, ki ima v moštvu precej igralcev iz našega obomočja (Vindiš, Jazbec, S. Krajnc, Lončarič), bodo stavili na faktor presenečenja. Težko je že pred začetkom prvenstva označevati glavne kandidate za izpad, saj je bila že lanska sezona v tej ligi izjemno izenačena, malo sta izstopala zgolj Brežice in Maribor. Preostale ekipe so bile – razen Podvincev – točkovno precej izenačene, letos se obeta še bolj izenačen boj.

tp

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300