Ptujski šport: Financiranje, infrastruktura in vadbeni termini
Šport
Tipografija

Četrto leto zapored so Zavod za šport Ptuj, Športna zveza Mestne občine Ptuj in OKS-ZŠZ Regijska pisarna Ptuj pripravili okroglo mizo na temo Ptujski šport. Prejšnjo sredo je bila na tribuni Mestnega stadiona Ptuj, seveda v skladu z navodili NIJZ.

V proračunu MO Ptuj je bilo za leto 2020 za dotacije klubom in društvom v prvotnem dokumentu namenjenih nekaj manj kot 271.000 evrov, po rebalansu proračuna pa 60.000 evrov manj. Za ta sredstva je bil objavljen ponoven razpis, na katerem je bilo uspešnih nekaj več kot trideset klubov in društev. Ali je sredstev dovolj, ravno prav ali premalo?

Predstavniki klubov in društev so v en glas zatrdili, da je sredstev za njihovo nemoteno ali normalno delovanje premalo. O tem je županja Nuška Gajšek dejala: »Denarja je, kolikor ga je. Lahko ga kako drugače razporedimo, ampak vedno bo kdo nezadovoljen. Trudimo se sredstva razporediti pravično, v skladu s pravilnikom med vse klube in društva.«

Športniki potrebujejo ustrezno infrastrukturo

Druga izpostavljena tema je bila športna infrastruktura. Ta se je v zadnjem obdobju bistveno izboljšala za nogometaše, saj je bila zamenjana umetna trava, pravkar pa poteka tudi projekt zamenjave travnate površine na osrednjem igrišču Mestnega stadiona. Gre za veliko investicijo, ki je v izvedbenem delu vredna nekaj manj kot 300.000 evrov.

Kaj pa ostala športa infrastruktura? Podanih je bilo nekaj pozitivnih in nekaj negativnih primerov, povezanih z vadbenimi prostori. Med pozitivnimi je bila omenjena ureditev športnega parka na Grajeni, ureditev strelišča v športni dvorani Mladika in preselitev ter delna ureditev vadbenih prostorov v trim kabinetu nad tribuno Mestnega stadiona za treniranje kung fuja in tajskega boksa.

Več je bilo izpostavljenih infrastrukturnih težav, kot so graditev novih teniških igrišč, graditev novega športnega kompleksa v Žabjaku, sanacija slačilnic za Športno društvo Rogoznica, prenova starega in novega kegljišča na Ptuju … Poseben je primer Boks kluba Ring iz Ptuja, ki si je na Grajeni z lastnimi sredstvi zgradil svoje vadbene prostore, da lahko nemoteno opravlja trenažne procese.

Težave s prostori se nato zrcalijo tudi v vadbenih procesih v športnih dvoranah. Za nemoteno vadbo vseh klubov in društev je sedaj terminov na Ptuju premalo (počasi se zaključuje prenova športne dvorane Center, op. a.). To so izpostavili v Ženskem odbojkarskem klubu Ptuj, saj so morali približno 30 deklicam reči, da v tej sezoni ne bodo mogle vaditi odbojke. Tudi drugi imajo z usklajevanji glede terminov veliko težav, zato naj bi se ustanovila tudi manjša delovna skupina, ki naj bi občasno kontrolirala zasedenost športnih objektov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300