Tim Gajser: Kot otrok je sanjal, da bi bil motokros njegova služba
Šport
Tipografija

Svetovni prvak v motokrosu nekaj dni po koncu sezone, v kateri si je privozil tretjo lovoriko v elitnem razredu MXGP, že razmišlja o nadaljevanju v letu 2021. Zaradi nove koronske realnosti bodo priprave na novo sezono nekoliko drugačne, a Gajser se že zdaj veseli, da bo kmalu spet lahko v boju za nove zmage in nove lovorike.

Slabe tri tedne po osvojenem naslovu in dva po koncu sezone, ki jo je končal z zmago, je Tim pojasnil, da že zdaj komaj čaka na začetek nove.

»Že dve sezoni opravljamo teste za novo takoj po koncu prejšnje. Pripravljen sem zelo dobro in velika razlika je, če teste narediš takoj, ali pa če čakaš en mesec, ko že izgubiš ritem in fizično pripravljenost, tudi vožnja je takrat drugačna. Zato smo se odločili za takojšnje testiranje, v pogojih, kot so na tekmah, in sem še dva tedna ostal v Italiji, testirali smo na vseh progah, ki so v MXGP,« je dogajanje po koncu sezone, ki pa še ni pomenilo konec akcije v letu 2020, pojasnil Gajser.

»Sezono 2021 začenjamo malo pozneje, kar mi dovoljuje malo več počitka«

Njegovi cilji so kot vedno visoki, na kar kriza nima prevelikega vpliva. Koledar 2021 predvideva, da se bodo dirkači spet vrnili v stari ritem dirk, torej da ne bo več prisilnih trojčkov na istem prizorišču. Sezona pa se bo začela mesec dni pozneje kot običajno, kar mu tudi ustreza.

»Nekaj sprememb je v koledarju, začenjamo malo pozneje, kar mi dovoljuje malo več počitka. Okvirno bomo priprave za naslednjo sezono začeli sredi decembra, potem bo kot vsako leto na začetku predvsem kondicija, fizična pripravljenost, potem bom sedel na motor enkrat do dvakrat na teden, na Sardiniji pa že vsak dan. Potem pa je sezona že tu,« je načrte orisal svetovni prvak.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300