Franc Nani Matjašič »Vedno so ma najbolj podžgale besede, da tega ali onega ni mogoče izvesti !
Šport
Tipografija

Franc Nani Matjašič je znano športno ime, tudi na ptujskem območju je s svojim delovanjem pustil globoke sledi. Najbolj se je ljubiteljem športa vtisnil v spomin z organizacijo doslej verjetno največjega in najodmevnejšega športnega dogodka v najstarejšem slovenskem mestu – boksarskega dvoboja v dvorani Center med Dejanom Zavcem in Andrejem Jeskinom (maja 2006). Pod njegovo organizacijsko taktirko je bil organiziran tudi dvoboj za prvo ubranitev naslova svetovnega prvaka v dvorani Tivoli (aprila 2010) proti Rodolfu Ezequielu Martinezu.

Matjašič je bil močno povezan tudi s prvo slovensko nogometno pravljico – predvsem z ustvarjanjem televizijskih oddaj z nogometno vsebino, tudi sam pa je rad obul kopačke in se podal na igrišče. To je počel vse do izjemnega rekorda – 1000 odigranih tekem v članski konkurenci! Za ta izjemni dosežek je leta 2017 kot igralec članske ekipe Pragerskega (pri 60 letih!) iz rok predsednika MNZ Ptuj Stanka Glažarja prejel plaketo. »Nani je legenda,« je takrat dejal Glažar, »tako kot igralec, trener, športni delavec kot novinar in televizijec je dal velik prispevek slovenskemu nogometu.« Nazadnje je na Ptuju kot predsednik uspešno deloval v ženskem nogometnem klubu.

Nani Franc Matjašič je v svoji dolgoletni nogometni karieri zaigral na vseh nivojih tekmovanja v Slovenji, od prve do zadnje amaterske lige. Nosil je barve 13 klubov doma in v tujini. Ob tem je bil vseskozi aktiven tudi kot športni delavec, novinar in televizijec, ki je nogometu posvečal posebno pozornost. Organiziral je prve slovenske nogometne oskarje »Naj N«, dolgo časa produciral in vodil edino televizijsko nogometno oddajo »Naj N Nogometni studio«, ki je bila kar nekaj let udarna oddaja na programu TV3, vodil športno redakcijo na Žurnalu in ustanovil prvi slovenski športni tednik za mlade – Športne novice. Pod njegovo taktirko smo v Sloveniji prvič videli atraktivno tekmovanje v izvajanju prostih strelov (Free kick master leta 2005 na ptujskem Mestnem stadionu, zmagovalec je postal Nastja Čeh). Zadnjih nekaj let vodi in igra za slovensko nogometno reprezentanco estradnikov, ki uspešno nastopa na svetovnih prvenstvih umetnikov, Art Football, in je tudi podpredsednik svetovne zveze.

Z nogometom in boksom pa se spisek Nanijevih udejstvovanj še ne konča, saj je v zadnjih letih tesno povezan še z razvojem footgolfa na igrišču v Olimju. Ob tem ga vse življenje spremlja glasba.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300