NK Aluminij: »Nivo priprav je višji kot v prejšnjih sezonah«
Šport
Tipografija

Nik Marinšek in Filip Jauk sta igralca, ki prihajata iz nogometne šole Aluminija, s klubom iz Kidričevega pa ju pogodba veže do konca naslednje sezone 2021/22. Jesenski del sezone sta delno (Nik) ali v celoti (Filip) preživela na posoji v 2. ligi. Trenutno s člansko ekipo Aluminija opravljata priprave na spomladanski del sezone.

Marinšek: »Praktično celotno dopoldne preživimo na klubu in se posledično več družimo«

21-letni Nik Marinšek je zelo zgodaj začel dobivati priložnost v članski ekipi šumarjev, že v spomladanskem delu sezone 2017/18 je pod vodstvom trenerja Oliverja Bogatinova zbral 14 nastopov. V naslednji sezoni 2018/19 je bilo priložnost zanj še več, odigral je 26 srečanj. Podobno število tekem je odigral tudi v sezoni 2019/20, in sicer 21. Zdelo se je, da je Aluminij dobil novega odličnega domačega igralca, ki bi lahko bil za klub odlična alternativa po odhodu Dejana Petroviča, a se to vseeno ni zgodilo.

V jesenskem delu aktualne sezone je tako za Aluminij odigral le eno samo tekmo, proti Celju je vstopil s klopi. Sledila je posoja v Šmartno, ki igra v 2. ligi.

»Po nekaj tekmah za Aluminij smo se skupaj s klubom odločili, da je zame boljše, da grem na posojo v 2. ligo, kjer bom imel 100 % minutažo. Ko je resnično prišlo do realizacije, se je vmešala korona, tako da sem za Šmartno odigral le tri tekme, potem je bilo prvenstvo prekinjeno. Kljub vsemu gledam pozitivno na situacijo, za nazaj ničesar ne obžalujem,« je dejal Marinšek.

Nove priprave je začel v Kidričevem. »Priprave za zdaj vsi opravljamo 'na polno', saj se zavedamo situacije, v kateri smo se znašli. Ne preostane nam drugega, kot da dajemo vse od sebe na vsakem treningu in na vsaki tekmi ter se tako poskušamo vrniti na mesta, na katerih smo bili v prejšnjih sezonah,« se situacije zaveda Nik in dodaja: »Delamo na še višjem nivoju kot v preteklosti, omenil pa bi tudi to, da imamo sedaj skupne zajtrke, da praktično celotno dopoldne preživimo na klubu in se posledično več družimo med sabo.«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300