Motošportnik leta: Dileme ni bil -: Gajser šestič zapored
Šport
Tipografija

Z manjšo zamudo so pri krovni zvezi AMZS podelili nagrade najboljšim športnikom na motociklističnem področju v Sloveniji za leto 2020. Glavno nagrado za športnika leta je seveda prejel svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser, namesto klasične podelitve pa so tokrat pripravili skrajšano spletno različico.

O tem, kdo bo motošportnik leta 2020, ni bilo nobenega dvoma že od novembra, ko je Gajser tretjič postal svetovni prvak v elitnem razredu MXGP. Nagrade najboljšim v številnih kategorijah AMZS sicer tradicionalno podeli konec decembra na slavnostni prireditvi, a tokrat zaradi koronakrize te ni bilo mogoče izvesti. Zato so se odločili za spletno različico oziroma posebno oddajo Idealna linija na svojih spletnih kanalih, v kateri so podoživeli najboljše trenutke lanskega leta in izpostavili najbolj izstopajoče dirkače.

»Poleg izjemnih dosežkov naših voznic in voznikov, med katerimi še posebej izstopa četrti naslov svetovnega prvaka v motokrosu, je velik podvig, da nam je ob pandemiji novega koronavirusa uspelo izpeljati tekmovalno sezono. Želim, da bi v letu 2021 izpolnili čim več ciljev in da bomo lahko končno spet stiskali pesti tudi gledalci na športnih prizoriščih,« je lansko leto podoživel predsednik zveze Anton Breznik.

Gajser si je laskavi naslov motošportnik leta prislužil že šesto leto v nizu. Strokovna komisija ni imela težkega dela, naslov prvaka pa je zanj že tretji v MXGP (2016, 2019, 2020) in skupno četrti v karieri (leta 2015 v razredu MX2).

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300