Nogomet, 1. SNL: Kdo je v kateri četrtini pridobil oz. izgubil?
Šport
Tipografija

V 1. slovenski ligi igralci trenutno prisilno mirujejo, zato je nekoliko več časa za analize doslej opravljenega. Po odigranih treh četrtinah sezone (do popolne slike bo treba počakati na rezultat zaostale tekme med Olimpijo in Bravom, op. a.) je na vrhu Olimpija, ki je doslej v sezoni pokazala največjo konstantnost.

Olimpija najmanj nihala v rezultatih

Vodilni ljubljanski klub je v vsaki četrtini doslej osvojil podobno število točk (15, 17, 18), ker lahko zadnji dosežek še izboljša, pa je vodilni položaj precej logičen. Po zimskem premoru je trener Goran Stanković zamenjal Dina Skenderja, zmajčki pa po tej menjavi sploh še niso izgubili tekme, njihov niz neporaženosti je že pri številki 12. Posebno izstopa dejstvo, da so v teh tekmah prejeli le štiri zadetke, na zadnjih osmih le dva.

Maribor v boju za naslov drži druga četrtina

Maribor je drugi na lestvici, do tega pa jim je v največji meri pripomogla druga četrtina, kjer so nanizali serijo osmih zmag. Vmes se jim je sicer zgodil boleč poraz proti Olimpiji (2:0 v Stožicah), a kljub temu je to dosežek, zaradi katerega še lahko računajo na enakovreden boj za naslov prvaka. Siceršnja točkovna bilanca Maribora glede na četrtine precej niha (13, 24, 12), nekaj so k temu – v pozitivnem in negativnem smislu – pripomogle tudi zamenjave trenerjev (Sergej Jakirović, Mauro Camoranesi, Sašo Gajser). Četrti, ki bo mariborsko barko vodil v letošnji sezoni, je Simon Rožman. Ima v rokah dirigentsko palico, ki bo njegovim varovancem pripomogla do slavja?

Ob Olimpiji in Mariboru je eno četrtino sezone odlično oddelala tudi Mura. Varovanci trenerja Anteja Šimundže – pred dnevi je podaljšal sodelovanje z Muro – so bili na vrhu po uvodni četrtini, ko so zbrali 17 točk. Tudi v nadaljevanju so držali visok nivo, dodali so 13 in 15 točk.

Le še trije trenerji držijo svoje pozicije od začetka sezone

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300