Tenis: Sodelovanje, ki je Tamaro privedlo že na rob TOP 50 igralk sveta
Šport
Tipografija

Za mnoge teniške spremljevalce v Sloveniji je bil razhod Tamare Zidanšek s trenerjem Zoranom Krajncem presenečenje, saj gre za eno najdaljših in najplodnejših sodelovanj v slovenskem tenisu, nedvomno pa tudi eno najuspešnejših. Pod vodstvom ptujskega strokovnjaka, večkratnega prejemnika nagrade za najboljšega trenerja leta v Sloveniji, je Tami vse iz mlajših selekcij z vztrajnimi koraki in močno izraženo željo po napredku stopala po poti uspešnosti.

Leta 2014 je nase prvič odločno opozorila s slavjem na prvem ITF-turnirju z nagradnim skladom 10.000 evrov, ki se ga je udeležila: v Velenju je iz kvalifikacij prehodila pot do končne zmagovalke turnirja!

V naslednjih letih je bilo preko odigranih številnih turnirjev podobnega in višjega ranga (15, 25, 60 in 125 tisoč evrov nagradnega sklada) odločno stopila na pot profesionalne igralke tenisa. Do leta 2018 je že z razširjeno ekipo, v kateri je pomembno mesto zavzel Marjan Čuk (najprej kot sotrener, nato kot manager), postala serijska zmagovalka turnirjev tega ranga, skupno jih je nanizala 19 (Blaž Rola je npr. v tej konkurenci slavil na devetih turnirjih)!

Vseskozi je Krajnc poudarjal, da so to le vmesne postaje do končnega cilja - turnirjev najvišjega ranga. Prvi poskus se je zgodil januarja 2017, ko je Tamara v Melbournu prvič zaigrala v kvalifikacija katerega od grand slam turnirjev – Odprtega prvenstva Avstralije. Istega leta je imela »spoznavni večer« še s pariškim in wimbledonskim turnirjem.

Sodelovanje Zidanšek-Krajnc je prvi vrhunec doseglo leta 2018 na turnirju serije WTA 250 v Moskvi, kjer se je Tamara uvrstila v polfinale, pri čemer je med drugimi izločila takrat 13. igralko sveta Dario Kasatkino.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300