Gašper Pečnik: „Vesel sem za vsako priložnost igranja na najvišjem nivoju“
Šport
Tipografija

Pri Aluminiju so bili vedno ponosni na mlade igralce iz lastne nogometne šole, najboljši posamezniki kot po pravilu zgodaj dobivajo priložnosti tudi v članskem moštvu. Zadnji takšen primer je 18-letni Gašper Pečnik, ki je v članski konkurenci debitiral že pred dopolnjeno polnoletnostjo. Mladi branilec se je med slovensko prvoligaško elito odlično znašel, na tekmi v Sežani se je tudi prvič vpisal med strelce.

„Nad športom sta me že zelo zgodaj navdušila starša, pri odločitvi za nogomet je imel nekaj več besede oče, ki me je vpisal v nogometno šolo Dobrovce. Dodatne vzpodbude nisem potreboval, hitro sem vzljubil ta šport in od takrat mi je številka ena. Igral sem tudi za Miklavž, s katerim nam z ekipo U-15 v sezoni 2015/16 ni uspela uvrstitev v 1. ligo. Takrat je prišla selitev k Aluminiju, kamor me je pripeljal trener Borut Kolar. Tukaj sem sedaj že pet let,“ je v uvodu dejal 18-letnik iz Dobrovcev pri Miklavžu.

Po odličnih nastopih v kadetski in mladinski ekipi Aluminija je kaj hitro okusil igranje v članski vrsti. To se je zgodilo še pred 18. rojstnim dnevom, na tekmi 29. kroga v lanski sezoni 2019/20 v Kranju (Triglav – Aluminij, 1:4, op. a.). „Pri prehodu iz mladinske v člansko vrsto je bilo prisotne nekaj nervoze, tudi strahu, saj so zahteve trenerjev pač višje. Čez čas pa sem se navadil, tudi s podporo trenerjev in vodstva kluba, tako da mi je sedaj že vse domače. V članskem nogometu sem sedaj že kakšni dve leti, najprej s treningi in pripravami, sedaj pa tudi s tekmami. Vesel sem za vsako priložnost igranja na tem najvišjem nivoju v Sloveniji,“ je dejal Gašper.

V lanski sezoni je bil priključen k ekipi, ko je ta zasedala visoka mesta na lestvici, letos je v boju za obstanek. „Z dvema zadnjima zmagama, ki sta bili za celotno ekipo izredno dragoceni, predvsem zaradi dviga samozavesti, smo se priključili ekipam v sredini lestvice, tako da imamo dobre možnosti za nadaljnje napredovanje. V bistvu sploh ne razmišljam o obstanku, ampak o boju za mesta v sredini lestvice.“

„Glede tekmecev ne delam razlik, vedno želim na igrišču pokazati 100 %“

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300