Strelstvo: Ptujčani premagali Juršince, zmagal tudi Miklavž
Šport
Tipografija

Tretji turnir 1. A in 1. B državne lige z zračno puško in pištolo 10 m je bil odločilen za zaključek prve polovice ligaške sezone, po kateri smo dobili po štiri najboljše klube, ki se bodo v drugem delu tekmovanja borili za naslov ligaškega prvaka, oz. za uvrstitve (od 5. do 8. ter od 9. do 12. mesta.

V 1. A DL so Ptujčani s tretjo zaporedno zmago z rezultatom 6:0 v gosteh proti Juršincem kot edini izmed vseh 48 ekip osvojili prav vse točke (18) in se s polnim izkupičkom treh zmag uvrstili v skupino za prvaka. Tam se bodo merili z ekipami Lotrič Železniki, Rečica in Marok Sevnica.

Ptujčani imajo po treh tekmah tretji najboljši povprečni rezultat s 1677 krogi. Prepričljivo najboljši so bili Rečičani s povprečnim ekipnim dosežkom 1703 krogov, v zahtevni skupini z Rečico, Domžalami in Trzinom pa se je odlično odrezala tudi sevniška ekipa Maroka, ki je zbrala po 1687 krogov na tekmo. Drugi del ligaške sezone nam bo tako postregel s strelsko poslastico dvobojev najboljših ekip.

Miklavška ekipa Jožeta Kerenčiča (s povprečjem 1639 krogov) je v »spodnjepodravski« skupini v zadnjem dvoboju zanesljivo premagala Turniščane s 6:0 in v skupini osvojila drugo mesto (10 točk) ter se uvrstila v skupino za končne uvrstitve od 5. do 8. mesta (ob njej še Brežice, Grosuplje ter Domžale). Juršinčani so osvojili tretje mesto v skupini (7 točk) in se bodo v zaključnih bojih z neugodnimi nasprotniki iz Olimpije, Trzina in Turnišča poskušali ubraniti zadnjih dveh mest, ki vodita v izpad v 1. B DL.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300