MNZ Ptuj: »Storjeni bistveni premiki na vseh področjih«
Šport
Tipografija

Pred tednom je bila v hotelu Roškar v Hajdošah izvedena redna skupščina Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Ptuj, letos je bila tudi volilna. Predsedniški mandat je že sedmič zapored pripadel Stanku Glažarju, ki ni imel protikandidata.

Kakšni bi bili poudarki iz prejšnjega mandata?

S. Glažar: »Pretekli mandat je bil za MNZ Ptuj izjemno uspešen na različnih področjih. MNZ Ptuj pokriva 23 občin na področju upravnih enot Ptuj, Slovenska Bistrica in Ormož. Z veseljem lahko ugotavljam, da smo po velikosti, številu klubov in selekcij takoj za Ljubljano in Mariborom. V zadnjem obdobju se je število klubov v malem in velikem nogometu pri nas celo povečalo, česar v drugih MNZ niso zaznali.

Predvsem smo lahko zadovoljni z rezultati naših članskih ekip, ki nastopajo v vseh rangih tekmovanj Nogometne zveze Slovenije (1. liga – NK Aluminij, 2. liga – NK Drava, 3. Liga – NK Bistrica, Cirkulane, Videm in Podvinci). Pomemben pa je tudi podatek, da nastopajo v 1. mladinski/kadetski ligi NK Aluminij in NK Drava, ter v 2. mladinski/kadetski ligi NK Bistrica in Golgeter Hajdina, kar kaže na dobro delo naših klubov na področju mlajših selekcij. Številni igralci nastopajo tudi za mlajše slovenske reprezentance. Na področju futsala sta v zadnjih letih uspešna FC Ptuj in KMN Tomaž.

Veliko pa se je storilo tudi na izboljšanju nogometne infrastrukture, ki jo uporabljajo naši klubi. Na tem mestu se je treba zahvaliti lokalnim skupnostim, Fundaciji za šport RS, pristojnemu ministrstvu ter številnim sponzorjem in donatorjem, ki so bili klubom v pomoč na tem področju. Posebna pozornost je bila namenjena vodenju lig, kjer smo poskrbeli, da je vse potekalo v skladu s predpisi NZS in propozicijami MNZ Ptuj. Posebna oddaja Utrip MNZ Ptuj pa je spodbudila dodatno zanimanje in promocijo nogometa.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300