Strelstvo: Do odličja Jan Šumak s puško in Sašo Stojak s pištolo
Šport
Tipografija

 

 

Strelska zveza Slovenije je v drugi polovici junija v Ljubljani organizirala jubilejno, 30. državno prvenstvo z zračno puško in pištolo za člane in članice na 10 m. Za naslove državnih prvakov se je pomerilo 152 strelk in strelcev iz 36 strelskih društev. Novih uspehov so se znova veselili ormoški strelci Kovinarja s puško, ki so osvojili posamično in ekipno srebro, in Ptujčani s pištolo, ki so osvojili posamični bron.

 

 

 

 

Šumak državni podprvak

V težkih tekmovalnih pogojih – z veliko poletno vročino – si je v moški konkurenci s puško prepričljiv preboj v finale zagotovili Ormožan Jan Šumak s tretjim najboljšim rezultatom kvalifikacij (614,1), zaostal je le za Cerkničanom Jakobom Petelinekom (615,8) in Nejcem Klopčičem (624,4) iz Trzina.

V finalu se je s 4. mestom hitro poslovil najboljši v kvalifikacijah Klopčič. Šumak je ves čas streljal dobro in se držal med vodilnimi, kar mu je po 20 strelih tudi dokončno zagotovilo odličje. V naslednjih dveh strelih je za 0,3 kroga premagal Rušana Simona Potrča in si priboril zaključni dvoboj za zlato odličje proti Žanu Kelencu iz Črenšovcev. Slednji si je z odličnim streljanjem že do zaključnega dvoboja pristreljal zajetne štiri kroge prednosti in na koncu slavil s prednostjo petih krogov. Zelo vesel svoje najboljše uvrstitve na DP do zdaj pa je bil tudi Ormožan Jan Šumak, ki je osvojil srebrno odličje in naslov državnega podprvaka.

V ekipni tekmi so tretji zaporedni naslov prvakov slavili Trzinci (1838,6). 6. Kovinar Ormož (1798,1), 7. TSO Ormož (1770,1), 8. Ljutomer (1764,3), 9. Kidričevo (1748,8).

Kuharičeva ostala brez odličja

V ženski konkurenci s puško si je ormoška strelka Kovinarja Urška Kuharič (626,3) pristreljala drugi najboljši rezultat kvalifikacij in se zanesljivo uvrstila v finale. V kvalifikacijah je bila pričakovano najboljša Živa Dvoršak (629,8), ki bo čez dobre tri tedne kot edina Slovenka nastopila na svojih tretjih olimpijskih igrah v Tokiu. Zelo blizu uvrstitve v finale je bila tudi druga ormoška strelka Kovinarja Petra Vernik, ki je osvojila 11. mesto.

V finalu se je presenetljivo kot prva poslovila Urška Kuharič, ki je po štirih slabših zadetkih v svojem sedmem nastopu v finalu (ima tri odličja) tokrat osvojila 8. mesto. V zanimivem zaključnem dvoboju je Živa Dvoršak premagala Klavdijo Jerovšek.

Ekipni naslov državnih prvakinj so slavile domačinke iz Olimpije (1853.7), pred odličnimi Ormožankami Kovinarja, ki so bile z rezultatom 1838,7 kroga za desetinko kroga boljše od ekipnih državnih prvakov v moški konkurenci.

Stojak do tretjega odličja

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300