Rokomet: Slovenkam in Polakovi ne gre in ne gre
Šport
Tipografija

Celje med 8. in 18. julijem v športnih dvoranah Zlatorog in Golovec gosti evropsko prvenstvo mladink oz. deklet do 19. leta starosti. V boj za naslov evropskih prvakinj se je podalo petnajst namesto šestnajstih reprezentanc, saj so Portugalke zaradi težav s koronavirusom ostale doma.

Slovenija, ki jo kot trener vodi 39-letni Krčan Gašper Kovač, kot pomočnica pa mu pomaga nekoč odlična igralka Natalija Derepasko, je pred prvenstvom računala na uvrstitev med osem najboljših ekip tekmovanja. Žal je naša izbrana vrsta pred začetkom turnirja ostala brez poškodovane krožne napadalke Valentine Klemenčič, igralke Krima, kar se na prvenstvu zelo pozna tako v obrambi kot napadu.

Slovenija se je v predtekmovanju v dvorani Golovec predstavila v bledi luči in zabeležila tri visoke poraze. Najprej so Slovenke doživele poraz proti Danski (17:31), nato proti Nemčiji (24:29) in za konec predtekmovalne skupine B še proti Švici (22:36). Žal so mlade Slovenke zabeležile poraz tudi v drugem delu tekmovanja, in sicer proti Slovaški (23:31), tako da jih sedaj čakata tekmi, ki bosta odločali o 13., 14. ali 15. mestu. Prav boleč pogled na visoke poraze Slovenije ... Še bolj od porazov pa boli, da Slovenija nima nobene igre oz. sistema. Ekipa, ki jo tvorijo igralke letnik 2002 in mlajše, je zagotovo sposobna bistveno več.

Barve izbrane vrste na prvenstvu brani tudi članica ormoškega Jeruzalema Neja Polak, ki je letos kot posojena igralka igrala za mladinsko vrsto Krima.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300