Motokros: Gajser ponovno zmagovalec dirke na mivki
Šport
Tipografija

Četrta dirka letošnje sezone svetovnega prvenstva v motokrosu je v nedeljo potekala na Nizozemskem. Prvič je elitne motokrosiste sveta gostilo dirkališče v mestu Oss v bližini meje z Nemčijo, kot se za Nizozemsko spodobi, pa je na progi prevladovala mivka … Ta našemu šampionu Timu Gajserju ne ustreza najbolj, a je v zadnjih dveh letih tudi na tej podlagi tako napredoval, da je konkurenčen najboljšim. Še celo več, tudi zmaguje na njej!

Prvo vožnjo je zaznamovalo trčenje v uvodnem krogu, ko je Italijan Ivo Monticelli na enem od grbin z motorjem dobesedno skočil na Jeffreya Herlingsa in ga zadel v ramo. Nizozemec je kljub bolečinam nadaljeval dirko in jo tudi dobil (!!!), Italijan pa je končal v pesku in se je prebijal iz ozadja. Odlično vožnjo je v prvi dirki prikazal Glenn Coldenhoff, a je v zaključku moral priznati premoč rojaku Herlingsu. Gajser je deloval nekoliko rezervirano, kljub temu pa je bil večino časa med najboljšimi. V zaključku je izkoristil napako Romaina Febvreja in končal na 3. mestu.

Zaradi posledic nesreče v prvi vožnji in poškodbe lopatice Herlings v drugi vožnji ni nastopil. Gajser jo je začel na tretjem mestu, po napaki Francoza Romaina Febvreja, ki je zapeljal s proge, pa je pridobil eno mesto. Nato se je večino vožnje boril za prvo mesto z Jorgejem Pradom, ki pa ga je Gajser tri kroge pred ciljem le prehitel. A vožnje ni končal na prvem mestu, saj ga je v zadnjem krogu prehitel Italijan Antonio Cairoli. Coldenhoff se je v drugi vožnji v prvem ovinku zapletel v padec, dirko je končal v ozadju.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300