OI: Čeh najbolj vroč slovenski atletski kandidat za medaljo
Šport
Tipografija

Ko govorimo o morebitnih slovenskih osvajalcih medalje na OI, je Kristjan Čeh eden izmed tistih, ki so omenjani največkrat. Nič presenetljivega, saj ima letos drugi najboljši rezultat na svetu v metu diska, ob tem je presegel magično mejo 70 metrov.

„Pritiska si pred OI ne bom delal. To bodo moje prve OI, visokih ciljev si zato ne postavljam. Najprej bo treba v finale prek kvalifikacij, to je lahko tudi zelo zahtevno. V finalu pa želim dobro nastopiti. Nimam trenerja, mogoče sicer nekaj manjka, ampak z veseljem treniram, sam delam analize in popravljam napake. Odločitev o trenerju za naprej bo padla po OI. Še vedno pa imam v ekipi, ki mi pomaga, dovolj ljudi, da sem uspešen,“ je še pojasnil 22-letni atlet iz Podvincev.

Kristjan letos žanje sadove dolgoletnega načrtnega dela s trenerjem Gorazdom Rajherjem, s katerim sta se pred časom sicer razšla. V letošnji sezoni praktično na vseh tekmovanjih dosega konstantne rezultate nad 65 metrov, ki je v metu diska merilo za izstop iz povprečnosti.

Sezono je začel izjemno, saj je na prvem tekmovanju poletne sezone na ptujskem mestnem stadionu dosegel izjemen rezultat 69,52 metra in se močno približal magični meji 70 metrov. Končno jo je presegel konec junija na Finskem, ko je dosegel znamko 70,35 metra. Oba omenjena rezultata sta dovolj za drugi najboljši izid sezone, prvega drži Šved Daniel Ståhl, ki je edini letos presegel znamko 71 metrov. Stahl je tudi edini metalec diska iz vrha svetovne lestvice, ki ga Čehu še ni uspelo premagati.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300