Nogomet: Z novinci odločno na zmago
Šport
Tipografija

Nogometaši Aluminija so v uvodnih dveh krogih osvojili dve točki, remizirali so s Koprom in Bravom.

„Ta remija se med sabo precej razlikujeta, čeprav smo v obe tekmi šli samozavestno in smo bili dobro pripravljeni na oba tekmeca ter smo vedeli, od kod nam pretijo največje nevarnosti in kako izkoristiti njihove slabosti. Proti Kopru nam igra ni stekla, slabo smo se postavljali in res smo lahko bili veseli točke. V Ljubljani je bilo drugače, po tekmi je bilo ob točki tudi nekaj grenkega priokusa, saj je bila igra veliko boljša. V nadaljevanju bo treba za boljši rezultat začeti izkoriščati priložnosti in dosegati zadetke,“ se je na pretekli tekmi ozrl Haris Kadrić, 21-letni napadalec Aluminija.

V igri Aluminija za zdaj manjkajo t. i. zadnje podaje, po katerih napadalci prihajajo v prave priložnosti. „Na treningih razvijamo različne ideje, kako priti do gola, zato je samo vprašanje časa, kdaj nam bo steklo. Spomnimo se, da smo tudi v pretekli sezoni na začetku težko dosegali zadetke, da smo imeli precejšnje težave z realizacijo, ko pa se nam je odprlo, je bilo vse lažje. Trdno verjamem, da se bo to hitro zgodilo tudi v tej sezoni, saj treniramo dobro,“ je dodal Kadrić.

Ob slabi realizaciji Kidričane nad vodo drži dobra igra v obrambi, gola niso prejeli na obeh uvodnih tekmah. „Osnovno izhodišče za vsako tekmo je igra v obrambi, kjer želimo delovati kompaktno in trdno. V prvi ligi smo si ustvarili sloves ekipe, ki ji je težko zabiti gol – to se resnično potrjuje tudi v tej sezoni,“ o tem pove Kadrić.

V napadu sta letošnja novinca Rok Kidrič in Jaka Bizjak. „Oba poznam že od prej, z Rokom sem tudi že igral skupaj pri Olimpiji. Posledično niti ni bilo potrebnih kakšnih posebnih prilagajanj, je pa res, da se moramo na novo povezati kot ekipa. Ko nam bo to uspelo, potem bo steklo tudi v napadu,“ pove Kadrić.

Radomljani boljši v obeh dosedanjih tekmah

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300