Motokros: Gajser kljub trem padcem ohranil skupno vodstvo
Šport
Tipografija

Tim Gajser iz Pečk pri Makolah se je na zadnjih nekaj dirkah na mivki kar solidno znašel, stopal je tudi na najvišje stopničke, a tokrat na klasičnem prizorišču v Lommelu enostavno ni imel svojega dne. Edina pozitivna stvar je ohranitev nekaj točk naskoka pred tekmeci v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Začetek je bil sicer izjemno obetaven, saj je naš šampion dosegel najhitrejši čas kvalifikacij, ugnal je tudi »kralja mivke«, Jeffreyja Herlingsa. Nizozemec se je po tekmi premora zaradi poškodbe lopatice vrnil v karavano in takoj pokazal svojo moč na mehki podlagi.

V prvi vožnji v konkurenci je Gajser začel na šestem mestu, potem pa v drugem krogu med prehodi linij naredil napako in padel. Hitro se je pobral, a kljub temu izgubil precej mest, padel je na 13. pozicijo. To samo po sebi ne bi bila velika težava, a je imel ob tem precejšnje težave še z vidljivostjo, saj mu je z očal visel trak, ki ga je oviral pri vožnji, ob tem ni mogel uporabljati zaščitnih slojev, ampak si je očala brisal z rokavico … Na koncu je na težkem terenu, med dirko je dirkače zmotil še naliv, iztržil sedmo mesto. Zmagal je Herlings, ki se je v drugem delu dirke prebil pred Febvreja, tretji je bil Italijan Antonio Cairoli, ki je prav tako nekaj mest pridobil v končnici dirke.

Druga vožnja se je razpletla s četrtim mestom za Gajserja, ki pa je sredi preizkušnje naredil še eno napako in znova padel, a se je hitro pobral in nadaljeval. Težave pa je imel tokrat tudi Herlings, saj je po padcu kmalu po startu zdrsnil povsem v ozadje, vseeno pa se mu je do konca uspelo prebiti do petega mesta. V tej vožnji je zmagal Febvre pred Latvijcem Paulsom Jonassom in Špancem Jorgejem Pradom. Gajser je v tej vožnji ob koncu padel še enkrat, potem ko je že lovil tekmece za tretje mesto, tako da se je nazadnje moral zadovoljiti s četrtim mestom.

Gajser zadovoljen s hitrostjo, ne pa tudi z napakami

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300