20. ormoški polmaraton 2021 Nina Pavlič in Blaž Orešnik zmagovalca
Šport
Tipografija

Za nami je že 20. ormoški polmaraton, ki je potekal v prelepem vremenu, za tekmovalke in tekmovalce mogoče celo v nekoliko pretoplem. Na jubilejno, že 20. prireditev Atletskega kluba Ormož so zelo ponosni tudi na občini.

„Pohvala in vsa čast atletskemu klubu, da se tudi v teh težkih časih trudi nadaljevati tradicijo ormoškega polmaratona. Tudi udeležba in obisk prireditve sta bila zelo solidna in lahko smo ponosni na naš atletski klub,“ je po prireditvi povedal Danijel Vrbnjak, prvi župan v zgodovini, ki se je podal na 10 kilometrov dolgi tek. Tudi z doseženim časom 58 minut in 45 sekund je bil ormoški župan zadovoljen: „Cilj pred tekom je bil odteči pod eno uro in to mi je s svojimi pomočniki tudi uspelo. Užival sem v teku in tudi v prihodnje se še vrnem na kakšnega izmed ormoških polmaratonov.“ Ormoški župan je že pred začetkom teka skupaj s predsednikom AK Ormož Ivanom Golobom slovesno prerezal trak ob prenovitvi atletske steze v Mestni grabi.

Na vseh tekih skupaj je sodelovalo 219 tekmovalk in tekmovalcev, največ, 36, v kategoriji moških na 21 kilometrov. „V preteklosti smo na polmaratonih beležili še večjo udeležbo, a tudi z letošnjo številko udeležencev smo več kot zadovoljni. Na otroških tekih je sodelovalo 122 deklet ter fantov, če dodamo še nastope sedmih štafet, smo res lahko srečni. Ob tej priložnosti se zahvaljujem prav vsem, ki sodelujejo pri organizaciji tega velikega dogodka in nam že vrsto leto pomagajo, da je prireditev na visokem nivoju. Z zmagami na 21 in 5 kilometrov sta nas razveselila člana AK Ormož Blaž Orešnik (1:14:52) in Matej Jeza (17:23),“ je zadovoljen po končanem polmaratonu povedal predsednik kluba Ivan Golob.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300