Rokomet: RK Velika Nedelja - nova sezona, novo upanje
Šport
Tipografija

RK Velika Nedelja je imel po dolgem času v sezoni 2020/21 znova ekipo v članskem tekmovanju. Ta je v „skrajšanem programu“, po enajstih odigranih tekmah, prvenstvo končala na 3. mestu z istim izkupičkom števila točk kot drugouvrščena ekipa Cerklje Radovljica.

Kakšne spremembe je ekipa doživela v premoru?„Ostali smo brez nekaj fantov, ki so lani imeli v ekipi pomembno vlogo. Domen Lorenčič je odšel v Gorišnico, Blaž Fergola in Luka Voljč nazaj k Jeruzalemu, Jure Lukman bo svojo športno pot kot posojeni rokometaš Jeruzalema nadaljeval pri MRK Ljubljana v NLB ligi. Prav omenjeni fantje pa so lani pri Veliki Nedelji naredili velik korak naprej. Fergola je ob stalni minutaži postal kadetski reprezentant, Voljč se je po hudi poškodbi kolena z obilno minutažo popolnoma 'vrnil med žive', Lukman je trenutno po dveh odigranih krogih v NLB ligi celo prvi strelec lige. To so dovolj tehtni argumenti, da vidimo, kako je pomembno, da 18- in 19-letni fantje poleg mladinske lige igrajo tudi člansko ligo, pa čeprav 2. ligo. To je vsekakor bistveno bolje, kot pa da grejejo klop v recimo NLB ligi. Že iz tega razloga je sodelovanje med Ormožem in Veliko Nedeljo zelo pomembno. Vsem je najbrž jasno, da ekipa Velike Nedelje zaradi premajhnega igralskega kadra trenutno ne more sestaviti članske ekipe brez pomoči Ormoža. Tako bo tudi letos, ko bo kar deset igralcev Ormoža nosilo zeleni dres. Da pa ne bi bilo podobnih težav v prihodnosti, pa kadetski ekipi Velike Nedelje in Jeruzalema (letniki 2006/07) trenirata skupaj: dvakrat pri Veliki Nedelji, dvakrat v Ormožu. Letos ekipi še igrata vsaka v svoji konkurenci, v novi sezoni pa enotno in z jasnim ciljem po uvrstitvi v 1. kadetsko ligo. Iz teh mladih fantov se bosta v prihodnosti polnili enotna mladinska in enotna članska ekipa,“ je povedal trener Uroš Krstič.

Ekipa Velike Nedelje je v pripravljalnem obdobju odigrala štiri tekme, dve proti Radgoni in dve proti Dravi, ter vse štiri tekme dobila. „Veselijo zmage, a to so le pripravljalne tekme, kjer so priložnost za igro dobili vsi fantje. Pravi obraz ekipe bomo lahko videli že v 1. krogu, ko nas v petek, 1. oktobra, čaka težko gostovanje pri Jadranu v Kozini. Tam bomo lahko dobili prvo oceno, kako visoko lahko merimo v tej sezoni. Po mojem mnenju bomo kljub številnim odhodom še vedno konkurenčni ekipam iz samega vrha. Še vedno bo naš glavni adut igra v obrambi, v napadu pa bomo morali že zaradi majhnega števila igralcev staviti na strpnost in racionalnost,“ je dodal Krstič.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300