Nogomet: Težko je s puntom tekmovati s športnimi avtomobili …
Šport
Tipografija

Drava – Brežice 1919 Terme Čatež 2:4 (1:1)

Pred derbijem začelja so se v ekipi Drave soočali s številnimi novimi težavami, igralski kader je namreč iz tedna v teden manjši … V petek se je tako klubsko vodstvo sestalo z Nemanjo Gajićem, Nebojšo Ivančevićem in Milošem Sekulićem in jim predstavilo situacijo, v kateri klub težko izpolnjuje njihove obveznosti, posledično so se jim zahvalili za sodelovanje. Za nameček je trener Andrej Kvas v zadnjem trenutku ostal še brez Luke Lovenjaka, ki je na zadnjih treningih začutil bolečine v hrbtu. Zbolel je še vratar Igor Poljanec.

Glede na zgoraj opisano sta imela trenerja Viktor Trenevski in Andrej Kvas v pretekli sezoni v boju za obstanek odlično moštvo, saj so bili v njem še Marko Brest, Matic Krašovic, Nik Erhatič, Jure Pihler … Čeprav nobeden od omenjenih še ni dosegel meje 20 let, so bili za letošnje razmere to »izredno izkušeni fantje«, pa tudi o kakovosti ni treba izgubljati besed.

Kvas je imel tako na razpolago za tekmo z Brežicami dva mladinska vratarja, tako Amadej Vršič kot Miha Petrovič sta letnika 2004, pa tudi sicer sta bila v domačem moštvu le dva igralca rojena pred letom 2000: Amir Kahrimanović je letnik 1999, kapetan Anton Rogina pa je s 25 leti za to ekipo pravi veteran …

Resnici na ljubo je treba poudariti, da tudi moštvo iz Brežic v svojih vrstah ne premore kakšnih izkušenih posameznikov, a je kljub temu njihova povprečna starost vsaj za kakšno leto ali dve višja od Dravine … Pod taktirko trenerja Iztoka Kapušina (ima izkušnje iz prve lige s Krškim in Celjem) veliko minutažo dobiva tudi Matic Krašovic, ki je pred sezono odšel v Brežice prav iz Drave.

V prvem polčasu so dravaši še držali korak z gosti, rezultat je bil od odhodu na odmor poravnan na 1:1. Sploh prvi zadetek za Dravo je ob drugi uvrstitvi v začetno enajsterico dosegel Stavri Kliton Bozgo, ki je v 29. minuti izničil vodstvo gostov.

Drugi polčas se je začel za Dravo na najslabši možni način, z dvema hitro prejetima goloma. Tako kot pod prvega se je tudi pod ta podpisal 19-letni Nejc Gradišar, ki je tako dosegel svoj prvi hat-trick v članski kategoriji.  Niko Drevenšek je v 76. minuti znižal na 2:3 in s tem svojim soigralcem vlil nekaj upanja na preobrat. Do tega ni prišlo, dokončno je v sodnikovem podaljšku zmago gostov potrdil Rok Gorenc. Tudi za oba omenjena – za Nika in Roka – sta bila to sploh prva zadetka med člani. Še en dokaz več, kakšni ekipi sta se merili v soboto.

Še vedno pa Drava s sedmimi osvojenimi točkami ohranja stik s tekmeci v spodnjem delu lestvice. V naslednjem krogu bodo dravaši gostovali na Ravnah pri domačem Fužinarju.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300